Kosa1984 Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Drosera aliciae Sarracenia purpurea Dionaea muscipula 'Justina Davis' Dionaea muscipula 'Red Piranha' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2011 Cephalotus follicularis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 (edytowane) ładny ten cefalek. Jak go hodujesz? W terra czy na półce, w słońcu czy pod świetlówkami? zimowane? Edytowane 2 Czerwca 2011 przez ErysFR Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2011 Na parapecie od południa. Otoczony innymi roślinami, żeby było odrobinę wilgotniej (zresztą tam takie zagęszczenie, że nie ma innego wyjścia). Jego wygląd to nie moja zasługa. Kupiłem go niedawno - już tak wyglądał, ale trochę urósł, odkąd u mnie jest, więc krzywdy chyba nie ma. Po ubiegłej zimie chyba odejdę od zimowania cefalotusów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Rzeczywiście bardzo ładny. Jakie ma podłoże? Ten piasek jest tylko z wierzchu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2011 Piasek na powierzchni - fajne rozwiązanie bo zabezpiecza przed pleśnią. Niżej jest torfowiec z małą ilością torfu i piasku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Bardzo ładne roślinki! Najlepsza jest muchołówka z osą A ciekawi mnie czy osa dała się złapać sarraceni? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 Bardzo ładne roślinki! Najlepsza jest muchołówka z osą A ciekawi mnie czy osa dała się złapać sarraceni? Tak. Zeszłego roku musiałem mieć niedaleko domu gniazdo os bo dużo tych owadów wpadło do pułapek kapturnic. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Sarracenia 'Juthatip Soper' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 No niezłego dzbana wypuściła! Uważaj jak będziesz przechodził w pobliżu żeby nie wpaść przypadkiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 (edytowane) No niezłego dzbana wypuściła! Uważaj jak będziesz przechodził w pobliżu żeby nie wpaść przypadkiem Bardziej boję się tej: Ma 65 cm. To flava var. maxima, prawda? Edycja: dla potomności - to nie maxima, a rugelii. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 to chyba jeden z nielicznych kapturow ktory mi sie bardzo podoba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Ma 65 cm. To flava var. maxima, prawda? No... tyż pikna. To nie jest przypadkiem ta z Wawy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 no mi sie wydaje ze to wlasnie ta z wawy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Zgadza się. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi