Sloma Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Hey Niedawno moja mucholowka zaczela tworzyc ped kwiatowy. Ma juz ok 15cm i zaczynaja tworzyc sie kwiatki. Jendak ok miesiac temu polozylem ja w miejsce gdzie jest ok 13 stopni i gdzie bedzie cala zime. Czy taka temperatura moze zniszczyc plony? Przezniesc ja w cieple miejsce(20 stopni)? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 z niezapylonej muchołówki plon zerowy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 Ale dopiero tworzy sie ped kwiatowy. Fotki dam jutro. To przenosic rosline w cieple miejsce czy zostawin tam gdzie ejst? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Utnij pęd to nie czas na kwitnięcie za małoświatła chyba ,że będziesz doświetlał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 jak masz jedną to nie masz po co czekać na nasiona.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 Ale ja tak bardzo chcialbym nasionka. A mucholowki mam 2. Pzenosic do cieplego czy nie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Nasiona nie zając nie uciekną na wiosen znów zakwitnie. Jak tylko jeden kwitnie to nic Ci nie da jeden pęd z kwiatami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 Jakto nie da? Przezciez beda nasiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Jesli nie zapylisz krzyzowo tego kwiatka to nie wytworza Ci sie zadne nasiona... Czy bez zaplodnienia u ludzi rodza sie dzieci ;>? [wiem ze niektore rosliny sa samopylme to tylko taki przyklad zeby latwiej bylo wytlumaczyc ] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 Ale z 1 pedu bedzie kilka kwiatkow. To nie mozna z 1 kwiatka na 2? Myslalem ze mozna, no trudno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mangusta Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Ale z 1 pedu bedzie kilka kwiatkow. To nie mozna z 1 kwiatka na 2? Myslalem ze mozna, no trudno pewnie, że można. Nie wiem dlaczego wszyscy każą odcinać pęd kwiatowy i przekonują, że jak masz jedną muchołówke, to nasion nie będzie, a roslina zmarnieje. Ja mając jedną muchołówkę nigdy jej nie odcinałam pędu kwiatowego, roślina rosła pieknie, raz zapyliłam kwiatki, przenosząc pyłek z jednego kwiatka tej rośliny na drugi kwiatek tej samej rośsliny. Zawiązały sie nasiona, zebrałam je, a jakis czas później wysiałam. Siewkami obdzieliłam kilkoro znajomych, cieszą się muchołówkami do dziś Pozdravki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Fajnie wiedziec Ja juz posiekalem ped i wsadzilem w ziemie. Gdybys wczesniej o tym napisal to bym go zostawil Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evka13 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Tak a propos - nie polecam ukorzeniania pędu w torfie. Często pleśnieje, nawet przy dobrej wentylacji. Sama ukorzeniam w wilgotnym żwirku, więc pleśń i grzyb nie mają prawa się pojawić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Tak jeszcze, ukorzeniam canpensy i dzis wsadzilem tine co ucietej doniczki i na dno chusteczki. Na gore folia podziurkowana. Czy moze to tego pojemniczka wsadzis ten ped? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Tak a propos - nie polecam ukorzeniania pędu w torfie. Często pleśnieje, nawet przy dobrej wentylacji. Sama ukorzeniam w wilgotnym żwirku, więc pleśń i grzyb nie mają prawa się pojawić. To zależy od wilgotności, mi jeszcze nigdy się pleśń na torfie z kawałkami pędu nie pojawiła odkąd nie przykrywam niczym doniczki:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi