Skocz do zawartości

Już po Darlingtonii?

Masiol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Słuchajcie mam pewien problem. Moją kobrę posiadam niecałe 2 lata, przez ten czas rosła wyśmienicie, aż do dziś. Zacząłem już ją zimować, temp. ok. 10 * C, piwnica z dostępem do światła, ograniczone podlewanie, czyli w sumie książkowo( wykluczam w tym wypadku przelanie bądź ususzenie). W piątek jak zaglądałem do roślin wszystko było ok, lecz w niedziele moim oczom ukazał się taki oto widok:

Photo0159.jpg Photo0160.jpg Photo0161.jpg

Pamiętam, że taki problem opisywał swego czasu Cephalotus. Zdaję sobie sprawę, że juz po niej, ale mam pytanie: CZEMU? Warunki miała b. dobre, nic jej nie zmieniałem- to samo co rok temu. Czy może to być jakiś grzyb atakujący korzenie, że pozwolę sobie zacytować Krzyśka?

Edytowane przez masiol90
Odnośnik do odpowiedzi

Miałem tak w zeszłym roku na darlingtonii, kapturnicach i cefalach. Po dwóch dniach zgon całkowity. Powód - grzyb. Opryski dały radę (albo przypadek) ale tylko na roślinach słabo zarażonych. Warunki różne jedne w domu, drugie na dworze więc warunki skrajnie różne.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.