Skocz do zawartości

czy to może być ta kapturnica?

M@ti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Znalazłem fotkę kapturnicy i bardzo pasuje mi ona do moich nie zidentyfikowanych (pisze się razem) kapturnic. Moje wyglądają tak:dsc01491a.th.jpg , saracenia1.th.jpg , saracenia2.th.jpg

Te które znalazłem w necie wyglądają tak:

puru-ven_X_flava-red06.jpg

puru-ven_X_flava-red07.jpg

puru-ven_X_flava-red05.jpg

catesbay-red01.jpg

Według opisu na stronie gdzie znajdują się te kapturnice jest to purpurea ssp. venosa X flava red tube. Oczywiście moje nie mają tyle czerwonego barwnika więc myślę że będzie to po prostu purpurea ssp. venosa X flava. Co o tym myślicie, dobrze kombinuje czy jestem w błędzie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Mateusz

Odnośnik do odpowiedzi

ta Twoja to nie flava x purpurea ?

Być może, nie wiem i próbuję znaleźć coś podobnego do moich i dopasować co to może być. Jak je dostałem to nie miały opisu a sprzedawca nie wiedział sam co to za odmiana.

Odnośnik do odpowiedzi

na jedno wychodzi. oba warianty to catesbaei. tego jaka flava czy purpurea byla skladnikiem raczej nie rozpoznasz bo mozliwosci jest wiecej niz 1 czy 2

No tak, czyli jak opiszę sobie ją jako Catesbaei to dużego błędu nie popełnię raczej:) ?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.