M@ti Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Witam, Znalazłem fotkę kapturnicy i bardzo pasuje mi ona do moich nie zidentyfikowanych (pisze się razem) kapturnic. Moje wyglądają tak: , , Te które znalazłem w necie wyglądają tak: Według opisu na stronie gdzie znajdują się te kapturnice jest to purpurea ssp. venosa X flava red tube. Oczywiście moje nie mają tyle czerwonego barwnika więc myślę że będzie to po prostu purpurea ssp. venosa X flava. Co o tym myślicie, dobrze kombinuje czy jestem w błędzie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 ta Twoja to nie flava x purpurea ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 ta Twoja to nie flava x purpurea ? Być może, nie wiem i próbuję znaleźć coś podobnego do moich i dopasować co to może być. Jak je dostałem to nie miały opisu a sprzedawca nie wiedział sam co to za odmiana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 na jedno wychodzi. oba warianty to catesbaei. tego jaka flava czy purpurea byla skladnikiem raczej nie rozpoznasz bo mozliwosci jest wiecej niz 1 czy 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 na jedno wychodzi. oba warianty to catesbaei. tego jaka flava czy purpurea byla skladnikiem raczej nie rozpoznasz bo mozliwosci jest wiecej niz 1 czy 2 No tak, czyli jak opiszę sobie ją jako Catesbaei to dużego błędu nie popełnię raczej:) ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Tylko daj jakiś dopisek abyś wiedział że nie ma 100% pewności co to jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 Tak właśnie myślałem. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi