Skocz do zawartości

czy to może być ta kapturnica?

M@ti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Znalazłem fotkę kapturnicy i bardzo pasuje mi ona do moich nie zidentyfikowanych (pisze się razem) kapturnic. Moje wyglądają tak:dsc01491a.th.jpg , saracenia1.th.jpg , saracenia2.th.jpg

Te które znalazłem w necie wyglądają tak:

puru-ven_X_flava-red06.jpg

puru-ven_X_flava-red07.jpg

puru-ven_X_flava-red05.jpg

catesbay-red01.jpg

Według opisu na stronie gdzie znajdują się te kapturnice jest to purpurea ssp. venosa X flava red tube. Oczywiście moje nie mają tyle czerwonego barwnika więc myślę że będzie to po prostu purpurea ssp. venosa X flava. Co o tym myślicie, dobrze kombinuje czy jestem w błędzie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Mateusz

Odnośnik do odpowiedzi

jkwiatek napisał:
ta Twoja to nie flava x purpurea ?

Być może, nie wiem i próbuję znaleźć coś podobnego do moich i dopasować co to może być. Jak je dostałem to nie miały opisu a sprzedawca nie wiedział sam co to za odmiana.

Odnośnik do odpowiedzi

P.K. napisał:
na jedno wychodzi. oba warianty to catesbaei. tego jaka flava czy purpurea byla skladnikiem raczej nie rozpoznasz bo mozliwosci jest wiecej niz 1 czy 2

No tak, czyli jak opiszę sobie ją jako Catesbaei to dużego błędu nie popełnię raczej:) ?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.