Masiol Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Jak nie masz jej czym doświetlać to musi jeszcze zimować, tym bardziej, że dopiero styczeń, czas, kiedy nie wybudza się roślin z zimowania. powód: malutko słońca. Brązowe liście obetnij albo teraz albo pod koniec zimowania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlachaSk8 Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Da radę, w zeszłym roku miałem przypadek , że u flavy mi podłoże całkowicie zamarzło. Przeżyła a na wiosnę zaczęła wypuszczać piękniutkie liście. Tak więc nie ma się czym martwić. Czyli nic się nie stanie jeżeli kapturnica będzie miała zamarznięte podłoże podczas zimowania ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Nie wiem czy jej się nic nie stanie jak taki stan będzie trwał przez 3 miesiące U mnie było to ok. tygodnia i przez całe lato rosła w szaleńczym tempie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmer Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 A mojej to uciąć liście suche ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Brązowiejące liście trzeba ścinać do granicy zdrowej części liścia. Całkiem suche liście odcinamy przy kłączu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmer Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Witam Piszę po raz kolejny w tym temacie, gdyż nie będę zakładał nowego. Wracając do rzeczy. Czy mogę moją kapturnicę ustawić już na parapecie ? Od kilku dni zawitało u mnie słońce i świeci jak i grzeje bardzo mocno Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 A czy kapturnica zaczęła już wypuszczać liście po zimowaniu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmer Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Nie zauważyłem, żeby wypuszczała liście po zimowaniu, ale jak oglądałem ją, to widziałem z 5-10 liści małych zielonych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Jak zacznie wypuszczać nowe liście ( wtedy będziesz wiedział, że się wybudziła ) , przenieś na parapet. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi