Gabik1 Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 Witam, mam helkę już długo ale dokąd stałą na polu było ok, gdy tylko ją przestawiłam z powodu mrozów na klatkę zaczęła marnieć.Co prawda wypuszcza młode liście lecz ona zaraz potem usychają.Proszę o pomoc co z nią zrobić aby nie uschła całkiem i gdzie ją dać aby się podniosła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 A czy na klatce nie jest za zimno ?? JAk nie masz możliwości to jej nie zimuj tylko wstaw to terra. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 5 Listopada 2009 Autor Share Napisano 5 Listopada 2009 (edytowane) Na klatce mam ciepło bo stoi prawie nad grzejnikiem, a można ją dać do terra jak wcześniej była na balkonie? A możliwe że za mało światła ma? Edytowane 5 Listopada 2009 przez Gabik1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 na 100% za suche powietrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 5 Listopada 2009 Autor Share Napisano 5 Listopada 2009 To co z nią zrobić?Dać ją do terra czy spryskiwać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 suche powietrze, bylo od razu ja wrzucic do terrarium Edit:do terrarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 suche powietrze, bylo od razu ja wrzucic do terrarium Edit:do terrarium Dokładnie. Tylko musisz jej też zapewnić odpowiednie światło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 5 Listopada 2009 Autor Share Napisano 5 Listopada 2009 Światło mam specjalne dla roślinek w terrarium więc będzie mieć dobre.Ja chciałam ją dać do terra bo czytałam że helki powinny w nim być ale mi doradzono żeby dać ją na balkon. A nie zaszkodzi jej danie do terra jak była na balkonie?Wolę się upewnić bo nie chce jej stracić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 jej zaszkodzić może mało co teraz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 5 Listopada 2009 Autor Share Napisano 5 Listopada 2009 czyli najlepiej ją dać do terra tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 jak najszybciej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 A kiedy ją przestawiłaś? Nie przemroziła się czasem na dworze? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 5 Listopada 2009 Autor Share Napisano 5 Listopada 2009 przestawiona jest już dawno nie została przemrożona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Na 100% za niska wilgotność, helki nadają sie tylko do terra Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 6 Listopada 2009 Autor Share Napisano 6 Listopada 2009 Teraz jest już w terra i wydaje mi się że się poprawia.Mi doradzono aby ją dać na balkon więc była na balkonie Dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi