Rehderi Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 To może na początek D.aliciae: Teraz mój dzbanecznik mam go jakieś 8 miesięcy: A to jego największy dzbanek jakieś 9cm: D. filformis x intermedia zaczyna pieknie rosnąć po zimowaniu : No i jeszcze D. coccicaulis w pięknych kolorach: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sardo Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 Powiem tylko tyle: Piękna Mógłbyś zamieścić jakieś inne zdjęcia tej rośliny (np. z góry) żebyśmy mięli pełen obraz sytuacji? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 co ty robisz ze ci się tak mocno wybarwiła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 4 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2006 Oczywiście oto fotka bardziej z góry (troche mi nie działy te fotki i widzieliście tylko aliciae teraz jest troche wiecej : Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sardo Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 To aliciae tak w górę rośnie? Kurcze nie wiedziałem że ta roślinka może być tak piękna naprawdę super okaz, tylko pozazdrościć Czym ją naświetlasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 4 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2006 Naświetlam ja słońcem przez cały rok (zimą oczywiście nie ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 Alicae mi zaimponowała... moja malutka jak narazie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alterfan Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 Jakie warunki zapewniasz temu dzbanecznikowi (a w szczególności wilgotność)???? Szybko ci rośnie???? Jaki to był rozmiar kiedy go kupiłeś???? Prześliczny!!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 4 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2006 Trzymam go w akwarium na południowym oknie temp. nigdy nie mierzyłem jak i wilgotności ale wiem że jest bardzo duża. Dzbanecznika mam około 8 miesięcy a gdy go kupiłem miął chyba 4 dzbanki najwiekszy z nich miał 3,5 cm (nie wiem jaki to był rozmiar po rośliny jeżdże do sklepu) teraz najwiekszy ma około 9 cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 dzbanek oczywiście wymiata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$zp!3G Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 No dobra... co do Alicji.. to jestem zszokowany...:/... Mam takową i jest malutka...:( Teraz coś mi nie chce rosnąć..:/ nie wiem czemu...:(... Ale nie sądziłem że idą tak w góre...:/ Co do dzbanecznika... to naprawde piękny.. też mam takiego... szbanki jak narazie są zielone... i mało ich...:/ Wypuszcza nowe li.śćie ale to bardzo powoli.. a do tego na 2 które wypuścił od kąd go mam.. nie bardzo chcą się uformować szbanki...:/ Też nie wiem czemu... Pozazdrościć takiej kolekcji... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArthasPL Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 Imponujące jeno tylko pozazdrościć! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 Aliciae przepiekna poprostu az mi dech w piersiach zaparlo Moja jest tez dosyc duza ale nie ma tak przepieknych kolorow. Chyba bede musiala zapodac troszke sloneczka prawdziwego .Ventrata tez jest bardzo duzy i piekny, u mnie jak na razie dzbankow brak:(Musi prrzebolec zmiane warunkow. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adusik :) Napisano 5 Kwietnia 2006 Share Napisano 5 Kwietnia 2006 Pozazdrościc kolekcji, ale zaciekawiła mnie szczególnie D. Coccicaulis, bo sama taką zakupiłam niedawno (5 dni już ją mam ). Ciekawa jestem po jakim czasie będzie tak pięknie wybarwiona, bo dopiero zaczynają czerwieniec listki, i kiedy będzie miała tak duże krople! Ile już ją masz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 5 Kwietnia 2006 Share Napisano 5 Kwietnia 2006 Wygląda jak galaretka posypana cukrem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi