Skocz do zawartości

Aktualne fotki niektórych roślin

Rekomendowane odpowiedzi

To może na początek D.aliciae:

aliciaefotka8gu.jpg

Teraz mój dzbanecznik mam go jakieś 8 miesięcy:

dzbanexcznik1ob.jpg

A to jego największy dzbanek jakieś 9cm:

dzbanek5le.jpg

D. filformis x intermedia zaczyna pieknie rosnąć po zimowaniu :):

filformis0mt.jpg

No i jeszcze D. coccicaulis w pięknych kolorach:

cocci1rc.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam go w akwarium na południowym oknie temp. nigdy nie mierzyłem jak i wilgotności ale wiem że jest bardzo duża. Dzbanecznika mam około 8 miesięcy a gdy go kupiłem miął chyba 4 dzbanki najwiekszy z nich miał 3,5 cm (nie wiem jaki to był rozmiar po rośliny jeżdże do sklepu) teraz najwiekszy ma około 9 cm.

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra... co do Alicji.. to jestem zszokowany...:/... Mam takową i jest malutka...:(:(:( Teraz coś mi nie chce rosnąć..:/ nie wiem czemu...:(:(:(... Ale nie sądziłem że idą tak w góre...:/

Co do dzbanecznika... to naprawde piękny.. też mam takiego... szbanki jak narazie są zielone... i mało ich...:/ Wypuszcza nowe li.śćie ale to bardzo powoli.. a do tego na 2 które wypuścił od kąd go mam.. nie bardzo chcą się uformować szbanki...:/ Też nie wiem czemu... Pozazdrościć takiej kolekcji...:)

Odnośnik do odpowiedzi

Aliciae przepiekna poprostu az mi dech w piersiach zaparlo :) Moja jest tez dosyc duza ale nie ma tak przepieknych kolorow. Chyba bede musiala zapodac troszke sloneczka prawdziwego  :D.Ventrata tez jest bardzo duzy i piekny, u mnie jak na razie dzbankow brak:(Musi prrzebolec zmiane warunkow.
Odnośnik do odpowiedzi

Gość adusik :)

Pozazdrościc kolekcji, ale zaciekawiła mnie szczególnie D. Coccicaulis, bo sama taką zakupiłam niedawno (5 dni już ją mam :D). Ciekawa jestem po jakim czasie będzie tak pięknie wybarwiona, bo dopiero zaczynają czerwieniec listki,  i kiedy będzie miała tak duże krople!

Ile już ją masz?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.