Skocz do zawartości

Twargor - dzbaneczniki

Rekomendowane odpowiedzi

A żeby dzbanek zakwitł to trza koniecznie terra i podwyższoną temperaturę? Bo ja generalnie chciałem "odświeżyć" mojego N.ventriciosa i obcinając go ukorzenić górną część :).

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jak bedziesz widzial juz czy to kwiatostan meski czy zenski to daj znac bo jesli zenski to moge ci przeslac moj pylek z n. ventricosa :) swoja drogą bede już znał 2 "płci" moich dzbaneczników :D

Odnośnik do odpowiedzi

Pyłek ma już kilka miesięcy :P przechowywany jak należy. A wież mi że innego pyłku nie dostaniesz :D. Wiadomo im starszy pyłek tym gorzej ale jak i tak nie masz czym zapylić to chyba lepiej spróbować :) ??

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Roślina (buahah) była za słaba żeby wykształcić w pełni kwiatostna :) ale za to już znam pleć mojego drugiego dzbanka :) szoda tylko ze oba to "męska" ... no ale cóż :(

Co to za dzbanek (ten najwiekszy) w tym mniejszym palaudarium ?

Odnośnik do odpowiedzi

no rzeczywiscie rosliną to to ciezko nazwac ale moze jak przekwitnie to mu sie poprawi. Własciwie to jest jedyny dzbanek ktory mi nie chce ladnie rosnac :( . Jezeli chodzi o pierwsze terra (250l) to najwieksza jest hookeriana a drugie zdjecie (288l) najwieksza jest miranda i niezidentyfikowane cos (podobne do mlodych dzbankow trichocarpy ale ma ogromne i masywne dzbanki :) )

Odnośnik do odpowiedzi

• 5 months later...

Nadszedł czas na odświeżenie tematu :) Tym razem trochę mniej dzbaneczników, ale z czasem będę dodawał nowe zdjęcia, obecnie niektóre dzbanki muszą się otrząsnąć po nieudanym eksperymencie z kawą :negative:

Nepenthes truncata black (rośnie jak szalona :))

post-4119-1275576225_thumb.jpg

post-4119-1275576259_thumb.jpg

i najnowszy dzbanek, na którym widać już brązowe zabarwienie

post-4119-1275576482_thumb.jpg

post-4119-1275576637_thumb.jpg

Nepenthes talangensis (po 10-miesięcznej aklimatyzacji :])

post-4119-1275576817_thumb.jpg

post-4119-1275576856_thumb.jpg

Utricularia nelumbifolia

post-4119-1275576957_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.