BlachaSk8 Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 A żeby dzbanek zakwitł to trza koniecznie terra i podwyższoną temperaturę? Bo ja generalnie chciałem "odświeżyć" mojego N.ventriciosa i obcinając go ukorzenić górną część . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 z kwiatkiem to pewnie z miesiąc jeszcze musisz poczekać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 bez przsady jeszcze 2 dni temu nie bylo nic oprocz tych dwoch najwiekszych lisci wiec roslina rosnie jak szalona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Jak bedziesz widzial juz czy to kwiatostan meski czy zenski to daj znac bo jesli zenski to moge ci przeslac moj pylek z n. ventricosa swoja drogą bede już znał 2 "płci" moich dzbaneczników Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 tylko czy za ten miesiac pylek bedzie jeszcze zdolny do uzytku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Pyłek ma już kilka miesięcy przechowywany jak należy. A wież mi że innego pyłku nie dostaniesz . Wiadomo im starszy pyłek tym gorzej ale jak i tak nie masz czym zapylić to chyba lepiej spróbować ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 no wiadmomo. teraz tylko pozostaje miec nadzieje ze bedzie dziewczynka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 No i niestety nic z nasion nie bedzie Ale moge sie pochwalic moim nowym terrarium. Obecnie wyglada to w ten sposob: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 A zakwitł wogóle ?? Wiesz jak "płeć" ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 Wlasnie dodalem zdjecie zakwitl ale tak ze nawet nie bedzie z czego pylku zbierac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Roślina (buahah) była za słaba żeby wykształcić w pełni kwiatostna ale za to już znam pleć mojego drugiego dzbanka szoda tylko ze oba to "męska" ... no ale cóż Co to za dzbanek (ten najwiekszy) w tym mniejszym palaudarium ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 no rzeczywiscie rosliną to to ciezko nazwac ale moze jak przekwitnie to mu sie poprawi. Własciwie to jest jedyny dzbanek ktory mi nie chce ladnie rosnac . Jezeli chodzi o pierwsze terra (250l) to najwieksza jest hookeriana a drugie zdjecie (288l) najwieksza jest miranda i niezidentyfikowane cos (podobne do mlodych dzbankow trichocarpy ale ma ogromne i masywne dzbanki ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Nadszedł czas na odświeżenie tematu Tym razem trochę mniej dzbaneczników, ale z czasem będę dodawał nowe zdjęcia, obecnie niektóre dzbanki muszą się otrząsnąć po nieudanym eksperymencie z kawą Nepenthes truncata black (rośnie jak szalona ) i najnowszy dzbanek, na którym widać już brązowe zabarwienie Nepenthes talangensis (po 10-miesięcznej aklimatyzacji ) Utricularia nelumbifolia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 15 Lipca 2010 Autor Share Napisano 15 Lipca 2010 Trochę nowych zdjęć Nepenthes ampullaria red Nepenthes truncata lowland Nepenthes ovata Nepenthes x ventrinermis Nepenthes x coccinea Cephalotus follicularis Drosera scorpioides Pinguicula agnata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 Bardzo ladne dzbanki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi