wolo Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 No, no elegancja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 Bardzo ładne rośliny, aczkolwiek najbardziej dzbanki mi się podobają Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 Bardzo ciekawie Ci ta nelumbifolia zakwitła. W jakich warunkach trzymasz rośliny (temperatura)? Super zdjęcia, bardzo ładne okazy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 16 Lipca 2010 Autor Share Napisano 16 Lipca 2010 Trzeba przyznać, że kwiat rzeczywiscie jakiś nietypowy co ciekawe kazdy następny też miał taki krótki, postrzępiony płatek. Terra nizinne temperatura 25-30 stopni, terra gorskie 15-22 stopni. Dzieki za wszystkie opinie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 17 Lipca 2010 Autor Share Napisano 17 Lipca 2010 (edytowane) Ponieważ ostatnio mam trochę wolnego czasu postanowiłem chwycić za aparat i pochwalić się moim nowym "dzbanecznikiem" (a raczej jego namiastką ) N. veitchii Bario 'Candy Striped Peristome', którego mam wyłącznie dzięki życzliwości Delwin'a - użytkownika CPUK. Jest to bardzo rzadka forma N. veitchii o ciekawych czerwonych i zaokrąglonych dzbankach (kilka zdjęć z CPUK: 1, 2, 3, 4). Mam nadzieję, że za kilkanascie miesięcy będę mógł wyposażyć polskich hodowców dzbanków w ten okaz Etapy rozwoju: - 17.06.2010 (wysiew) - 17.07.2010 (tak wiem, gigant ) - 01.08.2010 Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez Twargor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Tak to już wygląda z nasionami trzeba wiele czasu i cierpliwości, ale za kilka lat odpłaci ci się dzbankami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 18 Lipca 2010 Autor Share Napisano 18 Lipca 2010 Mam nadzieję, że te pierwsze dzbanki, będą jednak troche wcześniej szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że już po miesiącu zaczną kiełkować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 ja zawsze na kiełkowanie dzbanków czekam minimum 5 miesięcy . Fajnie, że u Ciebie tak szybko dały radę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 To pewnie dlatego, że nasiona były świeże. Większość dzbanków jednak kiełkuje u mnie po ok. 3-4 miesiącach, dzisiaj właśnie zauważyłem, że kiełkuje mi Nepenthes x [mirabilis globosa x rafflesiana], którą kupiłem u Ciebie Chyba zmienie zdanie i przerzuce sie na kupowanie nasion. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi