Skocz do zawartości

Rośnięcie Darlingtoni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Może i pytanie takie trochę (skrót wymoderowany) ale podobno kto pyta nie błądzi;].Mam małą sadzonkę Darlingtonii. Mam już ją...hmmm...jakiś miesiąc/półtora miesiąca i jeszcze nie urósł żaden nowy listek :/... trzymam ją na południowo-zachodnim parapecie, stoi nie daleko dzbaneczników tak więc ma wyższą wilgotność( co chyba pomaga w jej hodowli), podlewana jest od góry w taki sposób, że zraszam ją zraszaczem tak długo, aż nie zobaczę wody w podstawku, podłoże to torf temperatura pokojowa. Czy może być to spowodowane tym, że po prostu jest już za mało światła czy może się aklimatyzuję?

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy jak mala ale w moim przypadku roslina rosnaca od nasiona stale rosla i nie zauwazylem mniejeszych przyrostow, moze to byc jednak spowodowane zbyt krotkim dniem, bo o tym jak ja teraz trzymasz nie opisales. Albo po prostu weszla w stan spoczynku zimowego.

Odnośnik do odpowiedzi

No trzymam ją cały czas tak jak trzymałem bo jak mi mówił Gonzoblade on swoje trzyma cały rok na parapecie :). A warunki w jakich trzymam to: "trzymam ją na południowo-zachodnim parapecie, stoi nie daleko dzbaneczników tak więc ma wyższą wilgotność( co chyba pomaga w jej hodowli), podlewana jest od góry w taki sposób, że zraszam ją zraszaczem tak długo, aż nie zobaczę wody w podstawku, podłoże to torf temperatura pokojowa."

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.