Marrom Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Zapraszam do zapoznania się z nowym artykułem autorstwa Bartka Treli omawiającym w skrócie kilka podstawowych parametrów związanych z technika oświetleniowa roślin. Artykuł znajduje się TUTAJ. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Generalnie zaleca się źródła światła które maja podbite widmo w paśmie czerwonym (420-440nm) i niebieskim (640-680nm). Yyy... a nie na odwrót? Niebieskie 420-440 i czerwone 640-680 nm? Ogólnie świetny i bardzo przydatny artykuł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Zgadza się hddk. To akurat moja wina bo na szybko korektę robiłem i sam to tam dopisałem. Jest już jak należy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 Na stronie pojawił się drugi artykuł na temat światła stworzony przez Bartka Trelę. Mam nadzieję, że i ten artykuł uporządkuje trochę naszą wiedzę na temat sztucznego oświetlenia. Zapraszam do lektury "Przegląd technologii źródeł światła". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi