Female_Raziel Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 (edytowane) Kupiłam w Leroy Merlin jakąś Drosere (nie jestem pewna czy to capensis). Była bardzo zaniedbana. Przesadziłam ją i usunełam suche kawałki. Podlewam ja destylatem tak, zeby w podstawce zawsze była woda oraz trzymam ja pod kompaktem Poluxa 24w 6400K, a ona ciagle usycha i wyglada coraz gorzej. Jest coś co moge zrobic zeby sie zregenerowała czy moge miec tylko nadzieje ze w koncu sie odbije? http://img11.imageshack.us/img11/7366/spa0411n.jpg Edytowane 6 Grudnia 2009 przez Female_Raziel Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Tak, to D. capensis. Powiedz jeszcze jakie podłoże użyłeś i ile dziennie doświetlasz roślinę (bez przerw). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Female_Raziel Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Trzymam ją w samym torfie kwaśnym. Świece jakies 10-12h. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 A, jak blisko jest żarówka która oświetlasz roślinę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Female_Raziel Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 (edytowane) Niestety moja lampka ma tylko 30cm całkowitej wysokosci, ale moge pomyślec nad jakims tymczasowym "ustawieniem schodkowym". Bede w stanie kupic inna lampe dopiero w nastepnym tygodniu. Edit: Własnie ja ustawiłam tak, ze od czubka zarowki do doniczki jest ponad 20cm. Edytowane 6 Grudnia 2009 przez Female_Raziel Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Wydaje mi się, że za daleko. Daj z 10-15cm od świetlówki. Poczekaj jednak na efekty z dwa tygodnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Daj fotke torfu. Ja kiedys zasadzilem rosiczki w takim mulistym torfie i przez pol roku urosly tylko 5mm(wykielkowaly). Teraz jak dalem do nowego torfu to ladnie rosna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi