neo_constantine Napisano 6 Kwietnia 2006 Share Napisano 6 Kwietnia 2006 Tak jak w temacie... stratyfikacja ma wyglądać tak jak np. u rosiczek ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 6 Kwietnia 2006 Share Napisano 6 Kwietnia 2006 tak. tak jak u rosiczek zimnolubnych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yeerk Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 A ja mam pytanie dotyczace stratyfikacji no bo okres stratyfikacji nasion mojej darlingtoni konczy sie mniej wiecej wtedy kiedy wyjeżdżam na kolonie i boje sie zostawiac te nasiona pod opieką mojej mamy. Więc czy można przedłużyć stratyfikacje nasion o 3 tygodnie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 jeśli wyjeżdzasz w ten dzień to lepiej je wyciągnij dzień wcześniej 4 tygodnie to data podczas której jest największy % kiełkowalności Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 9 Września 2006 Autor Share Napisano 9 Września 2006 Na Napenti czytamy że stratyfikujemy nasiona w temperaturze 0-10*C przez okres 8tygodni. Mogę po prostu wrzucić moje nasiona( w woreczkach) do lodówki na ten okres? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turim Napisano 9 Września 2006 Share Napisano 9 Września 2006 Ja ostatnio znalazłem ciekawy sposób: potrzebne jest kilka kilka pojemników po kliszy fotograficznej. Wysiewamy do nich jak do normalnych doniczek. nasiona wsypane z podłożem do woreczka czeso "giną" - zwłaszcza rosiczek, które nie mogą być przykryte. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi