Skocz do zawartości

Dzięki wszystkim i Jankowi M. - moja muchołówka żyje.

Gość KingPiotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość KingPiotrek

Ludzie! Muchołówka po wielu przejściach, potraktowana zwykłą ziemią i nawozem zaczyna znowu kiełkować :D Nie wiecie jak się cieszę :) A myślałem że nie potrzebnie mieszałem torf z piaskiem i perlitem.

gu55hj2puhejzkb1m.jpg

ajzf9j8bibq5x6ihm.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Gość KingPiotrek

Nom ale nie wiem czy wycinać jeszcze coś z niej. Bo teraz wyciąłem jedną pułapke bo była cała czarna. A liście jeszcze zostawie.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość KingPiotrek

A nie wiecie czy teraz będą szybko rosły te liście z pułapkami?? Bo młoda muchołówka w rozmiarze np. XS to liście strasznie wolno rosną. A tutaj jest dorosła muchołówka z dużym korzeniem, to nie wiecie czy też tak wolno będą pułapki rosnąć??

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość KingPiotrek

No i muchołówka uratowana, w 100% żyje :mrgreen: Liście fajnie szybko rosną, lecz jeszcze nie ma roślinka sił by zrobić je szersze i zakończyć pułapkami. :roll: Ale za miesiąc już będzie sprawna. :lol:

Najbardziej się bałem że będzie rosnąć jak muchołówka w rozmiarze XS (wooooolno), a rośnie szybko i ma dość spore liście więc jestem zadowolony :)

zkvevglun9r5srtfm.jpg

A poza muchołówką rosiczka aliciae mi zakwitła ale fotke puźniej wkleje :)

Już na pewno nie skończy w koszu :mrgreen:

Odnośnik do odpowiedzi

Gość KingPiotrek

Moje wszystkie roślinki z 29 kwietnia, wraz z muchołówką Giant co wcześniej jej nie było na fotkach. Nadal mam problem z tłustoszem co nic nie puszcza pędów :neutral: Za to rosiczka mi wypuściła dość spory pęd i za pare tygodni puści kwiatki :mrgreen:

7n915n0b7o31z3lbm.jpg

crk4g2lrh8tvtnynm.jpg

sujsytv6exdflf7am.jpg

s90yjpar9slvazczm.jpg

xkwkfo4nn5u2jnalm.jpg

boqpzln4ji7ccuslm.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z tą "odstaną" wodą z kranu to bez przesady! Kilka razy mi brakło W.Destylowanej i przegotowałem tą z kranu i od razu jak wystygła podlewałem roślinki, nawet kilka dni pod rząd i nikomu nie zaszkodziło:] Jednak może przez to pojawiać pleśn i różne osady na podstawkach (tak było u mnie).

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.