Ewcik Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 Zamiast wody destylowanej mozna zastosowac odstana przegotowana kranowke Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 Tylko musi być odstana z jakiś tydzień - a nawet dwa tygodnie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 Ludzie! Muchołówka po wielu przejściach, potraktowana zwykłą ziemią i nawozem zaczyna znowu kiełkować Nie wiecie jak się cieszę A myślałem że nie potrzebnie mieszałem torf z piaskiem i perlitem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 no to świetnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 Nom ale nie wiem czy wycinać jeszcze coś z niej. Bo teraz wyciąłem jedną pułapke bo była cała czarna. A liście jeszcze zostawie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 może na razie zostaw tak jak jest, niech te nowe listki podrosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 A nie wiecie czy teraz będą szybko rosły te liście z pułapkami?? Bo młoda muchołówka w rozmiarze np. XS to liście strasznie wolno rosną. A tutaj jest dorosła muchołówka z dużym korzeniem, to nie wiecie czy też tak wolno będą pułapki rosnąć?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 no musisz poczekać tydzień czy dwa żeby było coś widac, a cała pułapka to i miesiąc się moze rozwijać... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 No i muchołówka uratowana, w 100% żyje :mrgreen: Liście fajnie szybko rosną, lecz jeszcze nie ma roślinka sił by zrobić je szersze i zakończyć pułapkami. :roll: Ale za miesiąc już będzie sprawna. :: Najbardziej się bałem że będzie rosnąć jak muchołówka w rozmiarze XS (wooooolno), a rośnie szybko i ma dość spore liście więc jestem zadowolony A poza muchołówką rosiczka aliciae mi zakwitła ale fotke puźniej wkleje Już na pewno nie skończy w koszu :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 No to super ! Gratualcje :!: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodman89 Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Gatulacje! Zeby ci zdrowo rosła o takich przejsciach :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 29 Kwietnia 2006 Share Napisano 29 Kwietnia 2006 Moje wszystkie roślinki z 29 kwietnia, wraz z muchołówką Giant co wcześniej jej nie było na fotkach. Nadal mam problem z tłustoszem co nic nie puszcza pędów :neutral: Za to rosiczka mi wypuściła dość spory pęd i za pare tygodni puści kwiatki :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 29 Kwietnia 2006 Share Napisano 29 Kwietnia 2006 Bardzo ładne roslinki szzcególnie tłustoszek i ventrata :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 29 Kwietnia 2006 Share Napisano 29 Kwietnia 2006 super roslinki alcja tez jest fajna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 29 Kwietnia 2006 Share Napisano 29 Kwietnia 2006 Ale z tą "odstaną" wodą z kranu to bez przesady! Kilka razy mi brakło W.Destylowanej i przegotowałem tą z kranu i od razu jak wystygła podlewałem roślinki, nawet kilka dni pod rząd i nikomu nie zaszkodziło:] Jednak może przez to pojawiać pleśn i różne osady na podstawkach (tak było u mnie). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi