Gość KingPiotrek Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 Mam na fotkach Tłustosza (Tina), Dzbanecznika (Ventrata), Rosiczka (Capensis) i (Alicjae) no i muchołówke co do której mam wątpliwości czy ją czasami nie wywalić. Dajcie mi pare wskazówek bo inaczej skończy w koszu:) zdjęcia z 27kwietnia 2006r. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 a gdzie te fotki? powiedz co z muchołówką to nie tak to postaramy się pomóc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 poczekajcie bo mam problem z fotkami:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 pytanko: czy muchołówka była zimowana?? a poza tym, czy doświetlasz teraz jakoś roślinki? czy korzystają tylko ze słońca? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 muchołówke mam od miesiąca więc nie była zimowana a kożysta tylko z południowego okna. wiem co jest przyczyną że jest w tym stanie po tygodniu jak ją dostałem stwierdziłem że ma za mało torfu, a nie miałem torfu więc dodałem ziemi:) no i od tego się zaczeło. Zaczeła gnić i żeby nie zanudzać dolałem łyżeczke nawozu:| po jakimś tygodniu włożyłem ją do torfu zmieszanego z perlitem i piaskiem kwarcowym. Korzenie ma ciemne i się nie łamią więc chyba nie sa przepalone jeszcze. No i jestem ciekawy czy coś z tego będzie bo od tygodnia nic się nie zmienia z nią:| Ani nie gnije ani nie rośnie. kupiłem jeszcze jedną muchołówke gianta ( widać go troche na zdjęciu dzbanecznika no ale jest taki mały że nawet komara by nie zmieścił a co się dowiaduje że muchołówki rosną bardzo wolno. :| no to pomyślałem może jeszcze odratuje tą starą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 zwykłej ziemi? nawozu? no to ostro ją potraktowałeś... :? jak jest już w dobrej ziemi to może da się ją odratować... :? podlewasz wodą destylowaną? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 Niewiem moe zle widze ale nie dostrzegam stoska wzrostu u mucholowki, faktycznie jes z nia zle, mozliwe a nawet bardzo prawdopodobne ze mogla jej zaszkodzic zwykla ziemia i ten nawoz.Zobzcymy jak to bedzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 mam jeszcze jedno pytanko do dzbanecznika. Czy na tych dwóch najbardziej wysuniętych na prawo i na lewo liściach wyroście jakiś dzbanek bo nie wiem czy to jest uschnięte czy to tylko takie pierwsze stadum rozwojowe dzbanka. Aha, nie podlewam wodą destylowaną tylko woda z filtra BRITA. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 7 Kwietnia 2006 Share Napisano 7 Kwietnia 2006 Aha, nie podlewa wodą destylowaną tylko woda z filtra BRITA. Nie radzę tego robić, ponieważ filtr brita nie daje takiej wody jaka jest demineralizowana lub destylowana... Z roślin ładnie wygląda rozetka Tin'y Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 nieobraź sie ale to doskonały przykład jak można zniszczyć roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 kiler chciałem jak najlepiej ale nie wyszło, ale to była roślinka a nie roślinki, bo reszta jest zdrowa. właśnie zaniedługo muszę kupić wode destylowaną, ale z filtra woda bynajmniej jest bez kamienia i innych minerałów. No ale oczywiście woda destylowana jest napewno lepsza tylko jakoś niegdy nie pamiętam by ją kupić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 moze gdybyś wielkrotnie filtrował to coś by z tego było ale woda destylowana nie jest aż tak droga i napewno bezpieczniejsza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 no napewno bezpieczniejsza ale w moim przypadku to więcej by kosztowała benyna niż ta woda bo nigdzie u mnie nie ma w sklepach wody destylowanej. Wiesz mieszkam na wsi:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 Jeśli mieszkasz na wsi to deszczówka powinna sie nadawac:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 no nie zabardzo bo mieszkam bardzo blisko krajowej jedynki (chodzi mi o trase) więc deszczówka będzie gorsza od wod prosto z kranu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi