Marrom Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Nie widmo na ile te wykresy są miarodajne. Generalnie warto by było aby widmo miło podbicie (jeśli chodzi o czerwień) w zakresie 640-680nm. Pierwsze dwa wykresy mają piki ale chyba w granicach 600-640nm. Dlatego ja optował bym za wersją trzecią która ma wydaje się bardziej rozłożone widmo czerwone i dodatkowo odrobinę większe podbicie również w widmie niebieskim. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Powiedzcie jeszcze , jak jest ze zużyciem prądu , w porównaniu ze świetlówkami o takiej mocy aby światło było podobne do tego ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 Rozmawiałem z gościem z hurtowni w której zaopatrują się ludzie z miast na naokoło mnie oraz z kilkoma z allegro i wszyscy twierdzą, że świeci 3-4 krotnie mocniej aniżeli pobiera prądu. Czyli w moim przypadku pobiera 70W a świeci jak 210W lub nawet 280W. Ale nie cieszę się zawczasu. Zobaczę jak się roślinkom spodoba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi