Skocz do zawartości

Terrarium z płyty wiórowej

Jaras

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem pewien, że będziesz kręcił nosem ;) Nie chodziło mi o to, by trzymać się wysokości drugiego terra.. Miałem w planach wysokość 100 cm, ale szklarz wołał 590 zł za same docięcie szyb i szlifowanie. Do tego trzeba doliczyć silikon, siatkę, prowadnice..o własnej robocie nie wspomnę. Ręce mi opadły i dałem sobie siana. Świst również ma w ofercie 100x50x100, ale cena jest już spora. Na dobrą mete, to i 120 cm kiedyś okaże się mało ;) Co do grubości szyb, to gotowe terraria robione są raczej pod zwierzaki i muszą wytrzymać ich wybryki. Fakt, ciężkie jak cholera, ale za to cała konstrukcja jest dość sztywna i mocna. No a co do drzwiczek, to zachodzą na siebie dokładnie 7 cm, tylko na zdjęciu tak dziwnie to wygląda ;)

Co do importu, to jeśli coś będzie, to może się podepnę, choć teraz mam w planach głównie zamówienie u Davida ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie kręce nosem :) powiedziałem że masz ładna meblościanke ze szkła !! 7 cm to troche duzo ale za to napewno będzie sztywniejsze :) co do ciężaru to na pewno waży swoje :) wiem po sobie. Tak czy siak naprawde zabierasz się z właściwej strony do uprawy i tak jak pisałem już kiedyś twoje rozwiązanie z oświetleniem podnoszonym w miare wzrostu zasługuje na naśladowanie !

Z tym docinaniem to można było zrobic po prostu bez kratek wentylacyjnych.

Co do sklejania samemu to naprawde życze powodzenia o przy takich rozmiarach nie jest to proste. Dodatkowo poszukaj dobrego kleju albo najlepiej kup u szklarza odrazu. Powiem tak lepiej sklejenie zostawić szklarzowi bo jak coś nie pasuje to on odrazu docina sobie jak potrzeba a tak bedziesz musiał (jak coś nie będzie pasowało) latać do szklarza.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.