tomislav1ster Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Chodzi mi o wytwarzanie piwa w domowych warunkach ? Zauważyłem na allegro taki zestaw http://allegro.pl/item865763742_mini_browa...etr_gratis.html ? Czy ktoś może sam ma innym sposób (oprócz iść do sklepu ) ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Strasznie to drogie, za wiaderko i pare dupereli 150 zł(tak naprawdę przydaję się termometr i ewentualnie kranik ) ? W zwykłym balonie możesz robić, tak naprawdę różnicą w produkcji (domowej) wina a piwa, jest zaczyn. W przypadku piwa jest to trochę trudniejsza sprawa, poczytaj na internecie pełno informacji masz EDIT Swoją drogą ja polecam jednak wino, znacznie mniej skomplikowane a równie smaczne i przyjemnie Edytowane 7 Stycznia 2010 przez mati43 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 Ja wolę piwo. Tylko chciałem się zapytać jaki jest tego smak ? Czy można otrzymać podobny smak np. do warki, Lecha, Żywca ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Z tego co wiem, piwo jest całkiem inne... Na pewno nie otrzymasz czegoś na smak polskich piw, te przepisy nie są rozdawane od tak... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Z tego co widzę to większość jest zbędna, bo da się zastąpić czymś co jest w każdym domu, a resztę da się kupić taniej w Obi i podobnych. Poza tym te 160 zł to jakieś 60 browarów... musiałbyś dużo naprodukować żeby się zwróciło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Nie otrzyma to co polskie piwo bo u nas są słabe Jak ktoś się wprawi w robienie domowego piwa to sklepowe się przy nim chowa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 zresztą to będzie piwo niepasteryzowane,takie piwa mają zupełnie inny , lepszy smak , chociaż nie wiem jak odnośnie tego zestawu Ja polecam wybieranie różnych fajnych piw , w sklepach z alkoholami jest tego pełno a są na prawdę pyszne i nieporównywalne do masówki jaką kupuje się najczęściej tak czy siak kwestia gustu , nie spróbujesz to się nie dowiesz;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Smaku takiego jak lech itd. nie osiągniesz gdyż te piwa poddawane są zupełnie innej obróbce. Domowe piwa mają zdecydowanie inny smak, znacznie bardziej wyrazisty Trzeba spróbować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Ja polecam wybieranie różnych fajnych piw , w sklepach z alkoholami jest tego pełno a są na prawdę pyszne i nieporównywalne do masówki jaką kupuje się najczęściej Gawiem ma racje PS:ostatnio bylem w Wielkiej Brytani a tam jest sporo rodzajow piw i kilka moge polecić hehe INNIS-GUNN- SCOTLAND BIRRA-PERONI- ITALY-ROMA BITBURGER -Germany Frenziskaner Weissbier -GERMANY Zapomniałbym dodać na zdrowie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Poszukaj audycji weisa on w tamtym roku robił kilka audycji o piwie własnej roboty i nawet ktoś podawał dokładny opis jak to zrobić domowym sposobem. To na aukcji to wielka bzdura. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 http://www.browamator.pl/ i chyba wszystko tam jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi