Skocz do zawartości

Czy ktoś kiedyś korzystał ?

tomislav1ster

Rekomendowane odpowiedzi

Strasznie to drogie, za wiaderko i pare dupereli 150 zł(tak naprawdę przydaję się termometr i ewentualnie kranik :D) ? W zwykłym balonie możesz robić, tak naprawdę różnicą w produkcji (domowej) wina a piwa, jest zaczyn. W przypadku piwa jest to trochę trudniejsza sprawa, poczytaj na internecie pełno informacji masz :)

EDIT

Swoją drogą ja polecam jednak wino, znacznie mniej skomplikowane a równie smaczne i przyjemnie :)

Edytowane przez mati43
Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę to większość jest zbędna, bo da się zastąpić czymś co jest w każdym domu, a resztę da się kupić taniej w Obi i podobnych.

Poza tym te 160 zł to jakieś 60 browarów... musiałbyś dużo naprodukować żeby się zwróciło :D

Odnośnik do odpowiedzi

zresztą to będzie piwo niepasteryzowane,takie piwa mają zupełnie inny , lepszy smak , chociaż nie wiem jak odnośnie tego zestawu ;) Ja polecam wybieranie różnych fajnych piw , w sklepach z alkoholami jest tego pełno a są na prawdę pyszne i nieporównywalne do masówki jaką kupuje się najczęściej :) tak czy siak kwestia gustu , nie spróbujesz to się nie dowiesz;]

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam wybieranie różnych fajnych piw , w sklepach z alkoholami jest tego pełno a są na prawdę pyszne i nieporównywalne do masówki jaką kupuje się najczęściej :)

Gawiem ma racje

PS:ostatnio bylem w Wielkiej Brytani a tam jest sporo rodzajow piw i kilka moge polecić hehe

INNIS-GUNN- SCOTLAND

dscn0512.jpgdscn0513v.jpg

BIRRA-PERONI- ITALY-ROMA

dscn0535.jpgdscn0536.jpg

BITBURGER -Germany

dscn0542q.jpgdscn0551.jpg

Frenziskaner Weissbier -GERMANY

dscn0576l.jpgdscn0579s.jpg

Zapomniałbym dodać na zdrowie

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj audycji weisa :) on w tamtym roku robił kilka audycji o piwie własnej roboty i nawet ktoś podawał dokładny opis jak to zrobić domowym sposobem. To na aukcji to wielka bzdura.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.