Jaras Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Oglądam dziś rośliny w dużym terra a tu taka niespodzianka Jakiś czas temu wsadziłem wszystkie adelae w martwy torfowiec i od tego czasu mnożą się jak opętane. I nie dość, że jedna z doniczek pęka już w szwach, to jeszcze przez otwory odpływowe wyłażą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Fajnie, widać warunki sprzyjają rosiczce skoro tak intensywnie się dzieli. Zamierzam posadzić młode D. prolifera także w torfowcu zobaczymy czy efekt będzie podobny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 u mnie tak samo wyrosła nowa roślina od korzenia ale obok a nie od dołu jak chcecie sobie rozmnożyć adelae to można położyć liść na podłożu u mnie zawsze jest co najmniej 3 rośliny z jednego liścia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Adelki są hard wszystko przeżyją Wystarczy pęd kwiatowy położyć na wilgotnym torfie i w ten sposób można otrzymać około 7 roślin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Kiedyś podobnie mi wyrósł capensis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Dziś dzień wielkiego rozsadzania. Odkąd posadziłem 3 średniej wielkości adelae w czysty torfowiec, do dnia dzisiejszego uzyskałem z nich 37 młodych roślin! Ogółem dało to 15 doniczek, gdyż sadziłem min. 2 rośliny na doniczkę. Po paru miesiącach obserwacji, mogę tylko stwierdzić, że rosiczka ta zdecydowanie lepiej czuje się w mchu sphagnum, niż podłożu torfowym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi