key68 Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Czy kogoś interesuje budowa mojego terra??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo57 Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 ładne ja bym zrobił wodospad Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 tam na spodzie jest keramzyt? czy jakies kamyczki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Co tak pusto? Na scianki wsadz jakies klacza czy cos zeby bylo zielono Wodospad latwo nie ejst zrobic(chodzi o koszty). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kizub Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Napisz coś więcej. Jakie wymiary? Jakie oświetlenie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 błagam wyjmij tą kapturnicę. szkoda mi jej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Bez przesady. Tez trzymam na probe 2 kapturnice w terra i nic im sie nie dzieje a nawet rosna i sie rozmnazaja. A terra ladne tylko troche puste Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 W koncie przy takim oświetleniu również im dobrze nie wróżę (kapturnice). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Szczególnie to oświetlenie. Po co je pchać do terra skoro w naturze nie mają nic wspólnego z tak wysoką wilgotnością jak np. dzbaneczniki? Korzystajmy z wiedzy jaką posiadamy o warunkach naturalnych, w jakich poszczególne rośliny rosną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 ładnie wystrojone ale dla dzbanków za niskie pozatym jak widze to pewnie wszystko ventraty a je mozesz akurat bez palaudarium trzymać Chciałem już o tym wcześniej napisać ale to taki mały wątek że podam go terz tutaj. Jeśli chodzi o wilgotność to keramzyt nie zwiększa znacząco wilgotności w palaudarium sprawdzone empirycznie musze tylko poszukać rezultatów jakie zapisałem. Ale przy 3 próbach : keramzyt lub woda na dnie lub zywe sphagnum różnice sięgają zaledwie kilku % w mierzonej wilgotności. Dlatego ja osobiście poleacm albo sphagnum (ładnie wygląda) lub poprostu 1cm wody na dnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlachaSk8 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 No ale keramzyt w takim wystroju też się ładnie prezentuję jak dla mnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 No ale keramzyt w takim wystroju też się ładnie prezentuję jak dla mnie Na razie potem zacznie pojawiac sie glon ... a w przeciwieństwie do np. mchu nic takiego nie ma miejsca przy samej wodzie latwo to posprzatać, a przy keramzycie musisz wymienić keramzyt. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
key68 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Powiem tak. Widocznie przy karmazycie jest wieksza powierzchnia parowania, bo wilgotność jest wyższa o jakieś 20 %. Z całym szacunkiem, ale taka jest moja opinia. a co do kapturnic to chyba je jednak na parapet przeniosą. A jeśli chodzi o gatunki, to tyloko jak narazie tym dysponuję. Niestety, u mnuie Castorama potęąś jest hihihi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
key68 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 a tak naprawdę to pierwotnie było akwrium. Moje byłe hobby Niestety jak wiecie woda i podłoże sporo waży, i nie ma warunków na rybki. /a w tej dziedzinie moje doświadczenie jest znacznie wyższe/. A wymiary 80x40x35. Maluszek niestety Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
key68 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 i pytanko mam jeszcze! nienawidzę nocą wysokiej temperatury w pokoju i kaloryfer przykręcony na max. Mam zbyt duże spadki temperatury /8-10 stopni po wyłączeniu oswitlenia/. mam hermetyczną grzałeczkę 35W zagrzebaną w ten karamzyt z wodą, ale to i tak lipa. Coa mam zrobić?? /kupić??/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi