Gość killer88 Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 czy kapturnice maja plyn trawienny caly czas czy wytwarzaja go dopiero po zlapaniu owada ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuwar Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 Gdzieś tutaj czytałem że dopiero jak pojawia się owad w pułapce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 potwierdzam dopiero po złapaniu owada Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malina Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 U mojej Farnhamii płyn trawienny jest cały czas. Skąd wiem?? Kiedy spojrze pod światło to go widać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 moze to woda ?? u mnie w faradi dopiero po odwiedzinach muszki roślina zaczeła wytwarzać "soczek" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malina Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 To napewno nie jest woda ciekawe jak niby miałaby sie tam dostać...to jest na 100% płyn trawienny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boboriko Napisano 8 Kwietnia 2006 Share Napisano 8 Kwietnia 2006 U mnie jest tak samo i też wiem że to napewno płyn trawienny!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość killer88 Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 to niestety nie moge byc pewny czy jest przed czy dopiero po zlapaniu owada moze ktos jeszcze sie wypowie ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 U mnie nie ma płynu trawiennego i wytwarzają go dopiero po złapaniu owada, możliwe że ktoś dolał do niej wody (powiedz skąd ja masz). S. purpurea może mieć płyn trawienny zmieszany z wodą gdyż ma w charakterystyczny sposób wygiętą przykrywkę (jak pada deszcz to troche wody się nalewa). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malina Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 Jestem pewna że jest to płyn trawienny - ponieważ nie ma możliwości żeby dostała się tam woda :? dziś wrzuciłam małą musze do pułapki i widziałam pod światło jak mucha utopiła się w tej "wodzie" na pewno nikt nic nie dolewał do pułapek ponieważ nawet w nowych dopiero co odtorzonych pułapkach także jest płyn trawienny :? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość killer88 Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 dzieki za info czy mucha musi byc zywa (poruszajac sie w srodku podraznic jakies gruczoly) zeby roslina zaczela wytwarzac plyn trawienny ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 dzieki za info czy mucha musi byc zywa (poruszajac sie w srodku podraznic jakies gruczoly) zeby roslina zaczela wytwarzac plyn trawienny ? Nie musi być żywa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość killer88 Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 Nie musi być żywa dzieki za info madre te rosliny mucha sie w dzbanku nie porusza a roslina i tak wie ze cos w srodku ma ciekawe skad Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 Tak jest u mnie przynajmniej Pozatym u mnie nie ma płynu jak nie ma ofiary w liściu... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamJ Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 Ja zawsze jak popatrze na lisc kapturnicy pod swiatlo, to zawsze ma w srodku plyny trawienne, w kazdej tak mam, nie liczac oczywiscie purpurei... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi