Skocz do zawartości

Dzbanecznikowe szaleństwo na 5 m^2.

sativ

Rekomendowane odpowiedzi

Co do skraplania się wody na scianach to może zamontuj małe rynienki na scianach(jedną 30cm od podłogi, dróga tak z metr od pierwszej) i do tych rynienek taki komin który łaczyłby szczelnieścianę i rynnę(aby woda spływała do rynny).

Jest to robota na 2 dni a już nię bedziesz musiał się męczyć ręcznikiem.

WoW, tyle roślin, nieźle zarobisz :D

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Chwilowo udało mi sie załatwić system najnowszej technologii, tzw. HMS [human misting system], który dzięki mikroprocesorowi oraz najnowszemu oprogramowaniu co 3-4 dni będzie doglądał wszystkiego, kiedy mnie nie będzie. Na chwilę obecną jednak nie opłaca mi się tego instalować- moje najdłuższe nieobecności w te wakacje to będzie 2 tygodnie, nie mam kasy żeby robić jeszcze system zraszania ;)A chciałbym od razu zrobić dobry, na półśrodkach z allegro już sie przejechałem Ale że pewnie chcesz do swojego takie coś wsadzić- [plan zakładał kupno dysz zraszajacych z pełna regulacją na e-bayu/gady gady i do tego pompy ciśnieniowej. Jako że od tego systemu będzie zależeć cała kolekcja, najbardziej podoba mi sie opcja kupna komercyjnego zestawu-:

http://www.mistking.com/Ultimate-Premium-Misting-System.html

badź

http://www.mistking.com/Advanced-Misting-System.html

Problem wody na podłodze też w miare rozwiązany tymczasowo systemem W-R-I-W - Wytrzeć Ręcznikiem I Wysuszyć.

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie myśle o sobie ale polegam na tobie :) Ja myślalem o skompletowaniu ... pompe znalazłem za 160zł cały ostprzet z wężykami i złączkami u mnie było by wykorzystane z systemów pneumatycznych choć to jedno i to samo wszędzie :) A dysze widziałem po 30 zł ... Do tego pompe która widziałem ale jak i te które są w twoich linkach nadają sie do podnoszenia cisnienia w systemach RO więc dodatkowa korzyść.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

parę fotek z typowej piwnicy ;) : (chyba się helkom podoba)

thumb_pulch_[1024x768].JPG

thumb_chimant_[1024x768].JPG

thumb_hetnut_[1024x768].JPG

thumb_nut_[1024x768].JPG

i trochę sadzonek dzbanków incoming:

thumb_gymn_[1024x768].JPG

thumb_gymnTC_[1024x768].JPG

Odnośnik do odpowiedzi

helki puscily dopiero wlasciwe dzbnki po wstawieniu pod HPS ?? wyglada to naprawde świetnie. Rób częściej zdjęcia konkretnych roślin żebyśmy mogli porównać wzrost :) pozatym widać że HPS na razie rysuje się w dobrych barwach pomimo wielu (moich) obaw.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Mały up:

pulchella

thumb_pulchella_[1024x768].JPG

cephal odżywa po przesadzeniu

thumb_3_[1024x768].JPG

roslinki też powoli się przyzywczajają do nowych warunków:

thumb_2_[1024x768].JPG

thumb_1_[1024x768].JPG

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Mały up p.t "dzbanki love HPS". Nie mam teraz na nic czasu, dlatego nie odpisuje nic w tematach o nowych growroomach- powodzenia w budowie :D Za 2 lata jak tak dalej pójdzie porobimy pare fajnych krossów ;)

P1020489_[1024x768].JPG

P1020490_[1024x768].JPG

P1020488_[1024x768].JPG

P1020487_[1024x768].JPG

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Mam nadzieje że znajdziesz troche czasu :)

1. Ściany zabezpieczałeś czymś prócz foli w płynie ??

2. Pamiętasz ile kosztowała foliw w płynie ? u mnei jest 5l po 88zł

3. Ile wart foli położyłeś i jak się sprawuje

4. Co z walką z glonami :) ?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.