Sloma Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Co do skraplania się wody na scianach to może zamontuj małe rynienki na scianach(jedną 30cm od podłogi, dróga tak z metr od pierwszej) i do tych rynienek taki komin który łaczyłby szczelnieścianę i rynnę(aby woda spływała do rynny). Jest to robota na 2 dni a już nię bedziesz musiał się męczyć ręcznikiem. WoW, tyle roślin, nieźle zarobisz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Ja też tak chce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Jak tam pomysł z rozwiązaniem zraszania ?? Czy masz już może coś zaplanowane, będzie jakaś pompa ciśnieniowa czy coś w tym rodzaju ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Chwilowo udało mi sie załatwić system najnowszej technologii, tzw. HMS [human misting system], który dzięki mikroprocesorowi oraz najnowszemu oprogramowaniu co 3-4 dni będzie doglądał wszystkiego, kiedy mnie nie będzie. Na chwilę obecną jednak nie opłaca mi się tego instalować- moje najdłuższe nieobecności w te wakacje to będzie 2 tygodnie, nie mam kasy żeby robić jeszcze system zraszania ;)A chciałbym od razu zrobić dobry, na półśrodkach z allegro już sie przejechałem Ale że pewnie chcesz do swojego takie coś wsadzić- [plan zakładał kupno dysz zraszajacych z pełna regulacją na e-bayu/gady gady i do tego pompy ciśnieniowej. Jako że od tego systemu będzie zależeć cała kolekcja, najbardziej podoba mi sie opcja kupna komercyjnego zestawu-: http://www.mistking.com/Ultimate-Premium-Misting-System.html badź http://www.mistking.com/Advanced-Misting-System.html Problem wody na podłodze też w miare rozwiązany tymczasowo systemem W-R-I-W - Wytrzeć Ręcznikiem I Wysuszyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Wykop kanaly sciekowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Dokładnie myśle o sobie ale polegam na tobie Ja myślalem o skompletowaniu ... pompe znalazłem za 160zł cały ostprzet z wężykami i złączkami u mnie było by wykorzystane z systemów pneumatycznych choć to jedno i to samo wszędzie A dysze widziałem po 30 zł ... Do tego pompe która widziałem ale jak i te które są w twoich linkach nadają sie do podnoszenia cisnienia w systemach RO więc dodatkowa korzyść. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 parę fotek z typowej piwnicy : (chyba się helkom podoba) i trochę sadzonek dzbanków incoming: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 helki puscily dopiero wlasciwe dzbnki po wstawieniu pod HPS ?? wyglada to naprawde świetnie. Rób częściej zdjęcia konkretnych roślin żebyśmy mogli porównać wzrost pozatym widać że HPS na razie rysuje się w dobrych barwach pomimo wielu (moich) obaw. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Mały up: pulchella cephal odżywa po przesadzeniu roslinki też powoli się przyzywczajają do nowych warunków: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Bardzo ladnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Mi też się podoba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Lepiej niech napisze ktoś komu się to nie podoba oj chyba nie ma takich Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2010 Mały up p.t "dzbanki HPS". Nie mam teraz na nic czasu, dlatego nie odpisuje nic w tematach o nowych growroomach- powodzenia w budowie Za 2 lata jak tak dalej pójdzie porobimy pare fajnych krossów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Jak zawsze pięknie,a najbardziej podoba mi się chaniana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Mam nadzieje że znajdziesz troche czasu 1. Ściany zabezpieczałeś czymś prócz foli w płynie ?? 2. Pamiętasz ile kosztowała foliw w płynie ? u mnei jest 5l po 88zł 3. Ile wart foli położyłeś i jak się sprawuje 4. Co z walką z glonami ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi