fly guy Napisano 14 Września 2010 Autor Share Napisano 14 Września 2010 Gratuluję wszystkim szczęściarzom. Może ktoś podjąłby się zrobienia listy kwitnących dzbanków u Nas w Polsce? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 16 Września 2010 Autor Share Napisano 16 Września 2010 No i mam pierwsze kiełki dzbanków. Na razie 2 z mojej własnej partii: A tu widać o ile szybciej kiełkuje darlingtonia: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 (edytowane) Gratuluje Co do listy to moge sie tego podjac i prowadzic ja na bierzaco, ale dopiero od soboty ... a raczej jak wyzdrowieje :/ Edytowane 19 Września 2010 przez Twargor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 Prawdopodobnie Nepenthes bellii. Jak widać dziewczynka. Na zapylenie za późno. Mam urwanie głowy więc musiałem sobie tą zabawę odpuścić. (To oczywiście dwie fotki tego samego kwiatostanu). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 13 Października 2010 Autor Share Napisano 13 Października 2010 Na razie u mnie z setek jak nie tysięcy nasion, tylko 5 wykiełkowało. Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. 3 mam ze swoich nasion, 2 z zapylenia HDDK. Z krzyżówki ovatą niestety na razie nic nie wzeszło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Dostałem również sporą porcję tych nasion- jeszcze żadne nie wykiełkowało, ani w TC ani normalnie Dobrze ze chociaż jakieś Wam kiełkują.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 U mnie chyba 5 wykiełkowało na całą masę wysianych. Licho wie, czemu nasiona się tak słabo wykształciły. Jak je potem oglądałem, to może z 1 na 100-200 miało typowy kształt dzbankowego nasiona, reszta mizeroty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 U mnie też nic nie wzeszło ale nie mam talentu do nasion Inna sprawa to kolejny dzbanecznik mi zakwita N. kerri ale jeszcze nie wiadomo jaka plec Jesli dziewczynka to bedzie krzyzowka campanulata kerri z moich wlasnych zasobow. Choc wolalbym zdobyc pylek lub oddac tych dwuch dzbanecznikow aby stwozyc nasiona czyste gatunkowo. Co smieszne kerri jest troszke wiekszy od campanulata ale kwiatostan zdecydowanie wiekszy bedzie. Rosline mam od siewki i jest to bardzo ciekawy dzbanecznik Teraz musialbym juz pomyslec ktory to z kolei dzbanacznik ktory kwitnie Troche ich sie juz nazbieralo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 15 Października 2010 Autor Share Napisano 15 Października 2010 Gratulacje. Proponuje odezwać się do Twargora, żeby Ci to usystematyzował. Ja dziś odkryłem 4 kolejne malutkie siewki, w tym jedna z Twoją ovatą. Wniosek jest taki, że trzeba cierpliwie czekać. Może też przestawienie spod HPSa 2000K pod MH 4200 K pomogło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Mi kwitnie drugi - ventricosa x inermis , niestety znowu chłopak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Ja ponownie mam kwitnacego dzbanecznika roczenego N. bokorensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Gratulacje,zazdrość wzbiera ,ja nawet dzbanka nie mogę wychodować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Dawaj zdjęcia I pisz na CPUK, bo z tego będą świetne hybrydy Pan czy pani? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Wszystkie trzy maja jeszcze nie rozwiniete kwiatostany wiec nie znam plci ale mam w tej chwili z pedem : N. kerrii N. campanulata N. bokorensis Moze uda sie cos samemu zmajstrowac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Sorki ze tu tak czesto pisze ale n. kerri ktory zakwitl jakis czas temu (2-3mc) ale z racji moich wyjazdow i niedopilnowani przez zone ped wszedl miedzy lampy i usechl ... ale po wzroscie okolejne 5 cm wypuscil ponownie ped kwiatowy wiec chyba nie ma zadnej reguły co do kwitnienia dzbaneczników. Jedna roślina zakwitła w odstępie 2-3 miesiecy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi