unlimited1991 Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 No to moja teoria, którą FG powtórzył jest prawdziwa, darmowy przelot dla nasion Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 A czułeś zapach męskich kwiatostanów ? Niestety ale nie wąchałem a wydzialają jakiś zapach ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Temat zbiorowy więc dorzucam - jak zapylić dzbanecznik: http://plantiis.com/plants/nepenthes/how-t...te-a-nepenthes/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Temat zbiorowy więc dorzucam - jak zapylić dzbanecznik: http://plantiis.com/plants/nepenthes/how-t...te-a-nepenthes/ Ja osobiście i zdecydowanie wole drobny pędzelek (nie gąbka) zabrany żonie (do nakładania cieni na powieki) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Jak pachnie ? Hmm zasmrodziło mi pół piwnicy ;) A co ciekawe- po uschnięciu bardzo ładnie pachnie.... taki ciekawy intensywny i przenikliwy zapach, nie jestem w stanie go do niczego porównać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Owszem zapach kwiatostanów męskich jest intensywny:D Chociaż kwitły mi tylko mirandy to "pachniało" w całym pokoju. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Simlesi -> chlopiec ... N. eymae a wlasciwie juz maxima -> dziewczynka aktualnie zaczyna rozkwitac kwiatostan. N. Kerrii -> zapylone z wlasnego pylku tez kerri i po wyjezdzie stan : zjedzone przez kota !!! Sativ maxima wciąż trzyma kwiatostn i nie chcą sie otwierać JESZCZE !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 (edytowane) Moge z duma dolaczyc do grona osob ktore maja przyjemnosc posiadania kwitnacego dzbanecznika U mnie to N. ventrata - kobieta. Edytowane 8 Marca 2012 przez evulFarmer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Przepraszam za niecenzuralne zdjęcie. To facet, tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Wydaje mi sie ze tak.. Szkoda ze ciut wczesniej Ci nie zakwitl moglibysmy sie pobawic w krzyzowanie... Moja pewnie juz przekwitac bedzie i nie zdazylbym zapylic :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 A właśnie chciałem Ci składać propozycję matrymonialną. XD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Sprobowac nie zaszkodzi. Jesli np mozesz wyslac pylek w pon to czemu nie zreszta nawet jesli pozniej to nie ma co sie wstrzymywac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Jeśli jeszcze komuś kwitnie niewiasta to chętnie oddam pyłek 'Rebecca Soper'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Kwitnie mi pierwszy czysty gatunek, N,. talangensis płeć męska. Znalazłem już Panią (N. flava), ale może znajdzie się jeszcze inna chętna? Do kwitnienia po raz kolejny zabiera się N. 'Rebecca Soper'. Trzeci rok z rzędu. Tym razem 2 pędy kwiatowe. Chętnie oddam pyłek. Co wywołało kwitnienie (przecież taki był cel tego tematu) - wyższe temperatury. Ewidentnie w szklarni w dzień jest już powyżej 20 st C. Inne warunki się nie zmieniły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Co wywołało kwitnienie (przecież taki był cel tego tematu) - wyższe temperatury. Ewidentnie w szklarni w dzień jest już powyżej 20 st C. Inne warunki się nie zmieniły. Jak najbardziej dochodzę do tych samych wniosków - w ostatnim czasie jest u mnie prawdziwe zatrzęsienie kwitnących dzbanków . Kwitną mi teraz 2 talangensisy i ventricosa x inermis - jedyna zmiana to po prostu wzrost temperatur. Jeśli macie jakieś kwitnące kobietki - dajcie znać! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi