Skocz do zawartości

Co zrobić, aby twój dzbanecznik zakwitł?

fly guy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 196
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jak pachnie :D? Hmm :D zasmrodziło mi pół piwnicy ;);) A co ciekawe- po uschnięciu bardzo ładnie pachnie.... taki ciekawy intensywny i przenikliwy zapach, nie jestem w stanie go do niczego porównać.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...
Simlesi -> chlopiec ...

N. eymae a wlasciwie juz maxima -> dziewczynka aktualnie zaczyna rozkwitac kwiatostan.

N. Kerrii -> zapylone z wlasnego pylku tez kerri i po wyjezdzie stan : zjedzone przez kota !!!

Sativ maxima wciąż trzyma kwiatostn i nie chcą sie otwierać JESZCZE !!

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Kwitnie mi pierwszy czysty gatunek, N,. talangensis płeć męska. Znalazłem już Panią (N. flava), ale może znajdzie się jeszcze inna chętna?

post-2402-1334085028_thumb.jpg

post-2402-1334085041_thumb.jpg

Do kwitnienia po raz kolejny zabiera się N. 'Rebecca Soper'. Trzeci rok z rzędu. Tym razem 2 pędy kwiatowe. Chętnie oddam pyłek.

post-2402-1334085107_thumb.jpg

Co wywołało kwitnienie (przecież taki był cel tego tematu) - wyższe temperatury. Ewidentnie w szklarni w dzień jest już powyżej 20 st C. Inne warunki się nie zmieniły.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...
Co wywołało kwitnienie (przecież taki był cel tego tematu) - wyższe temperatury. Ewidentnie w szklarni w dzień jest już powyżej 20 st C. Inne warunki się nie zmieniły.

Jak najbardziej dochodzę do tych samych wniosków - w ostatnim czasie jest u mnie prawdziwe zatrzęsienie kwitnących dzbanków ;) . Kwitną mi teraz 2 talangensisy i ventricosa x inermis - jedyna zmiana to po prostu wzrost temperatur.

Jeśli macie jakieś kwitnące kobietki - dajcie znać!

Odnośnik do odpowiedzi