Szumas Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Tak jak w temacie posadziłem małe roseany, urosły na niecały 1cm i stoją w miejscu mimo to że warunki hodowli są caly czas takie same, co może być tego przyczyną? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlachaSk8 Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Cóż... z tego co pamiętam to D.roseana jest rosiczką pigmejską dzięki czemu można wywnioskować, iż nie osiąga dużych rozmiarów i cieszy oko hodowcy swoim malutkim pięknem ^^... U mnie roseana ma tez coś koło 0,7-1cm ;]. Tak więc spokojnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumas Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 chcesz powiedzieć że ona nie będzie większa? jak ona ma coś złapać jak najmniejsza mucha jest i tak większa do niej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 uroki tych rosiczek z reszta sa to w koncu rosiczki miniaturowe u mnie tez ma niewiele ponad 1cm ale jest piekna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlachaSk8 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 (edytowane) Nie łam się ! Jak już napisałem, małe jest piękne . Wyobraź sobie, że jak wypuści gemmae to będziesz mógł nimi "wysiać" całą doniczkę przez co będzie zajje efekt ! Wuchta miniaturowych rosiczek w doniczce-coś pięknego Ja tak właśnie planuję zrobić ze D.scorpiodiesami, a w późniejszym czasie z D.pygmea (czyli jeszcze mniejsza od D.roseana) . Życzę miłej hodowli ! P.S. Jak znajdziesz, bądź masz hodowle to daj jej martwą/bardziej niż pół martwą muszkę owocówkę- Zacznie rosnąć ja głupia od jednej xD! Sprawdzone u mnie ! Pozdro! @: Jak Admin zobaczy to prosiłbym o usunięcie mojego powyższego posta z o treści. "." przypadkowo kilknąłem dwa razy i wyszło jak wyszło , Edytowane 22 Lutego 2010 przez BlachaSk8 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumas Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 one wypuscily z gammów i tak stanęły jak by w ogóle nie rosły, dlatego napisalem oco tu chodzi z nimi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi