janoz52 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Chciałbym zrobić małe terrarium z roślinkami, jeszcze nie wiem jakimi, ale niezbyt skomplikowanymi w utrzymaniu. O wielkości zbliżonej do tej: http://allegro.pl/item922675972_akwarium_5...5l_wroclaw.html Tylko nie wiem jak kompletnie się do tego zabrać, z czego zrobić pokrywę, jaką świetlówkę, jak stworzyć dobrą wilgotność itd. Szukałem na forum czegoś w stylu "Jak zrobić terrarium od początku" Ale nic nie znalazłem Moglibyście mi rozpisać ile by to wszystko kosztowało i ile kosztował by prąd za świetlówkę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 w tej wielkości terra możesz trzymać pływacze helki rosiczki lubiące wysoką wilgotność i cefale jeśli kupił byś wyższe to mógł byś mieć w nim dzbanki i wygodniejsze w użyciu było by terrarium a nie akwarium oświetlenie ja bym dał 2x18w t8 lub lepsze ale droższe rozwiązanie 2x24w t5 ja terra na dzbanki mam o wymiarach 60x50x30 dłxwysxsze w nim zamontowane 2x24w Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz52 Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Chyba zrezygnuje z tego, bo widzę że wszystko zamknie się w okolicach 100zł a tu 150zł będzie conajmniej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Lepiej przeznacz pieniądze na rośliny które nie wymagają palaudarium bo koszt to min musisz liczć 200zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal22bb Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Jeżeli szukasz jakiegoś "półśrodka" to możesz zrobić terrarium z płyty meblowej, tudzież starej szafki i do tego założyć używane oświetlenie T8. Wyjdzie trochę taniej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi