Skocz do zawartości

Propozycje nowych konkursów

Rekomendowane odpowiedzi

capensisjp - stając naprzeciw Twoim oczekiwaniom podsyłam Ci linki:

http://www.rosliny-owadozerne.pl/Technika-f111.html

http://www.rosliny-owadozerne.pl/Fotografia-i-film-f15.html

Przeglądaj komentuj i wertuj do woli, pewnie natkniesz się na coś co może Cię zaskoczyć bez wyuzdanego konkursu.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 years later...
  • 2 weeks later...

Ja już miałem taki pomysł i będę chciał zorganizować konkurs z daniem użytkownikom czasu na stworzenie czegoś niedużego, a estetycznego przy czym odpowiedniego dla roślin. Z tym, że nagrody musiałby być ciekawe, a na razie na takowe nie mogę sobie pozwolić. Może za rok się uda.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już miałem taki pomysł i będę chciał zorganizować konkurs z daniem użytkownikom czasu na stworzenie czegoś niedużego, a estetycznego przy czym odpowiedniego dla roślin. Z tym, że nagrody musiałby być ciekawe, a na razie na takowe nie mogę sobie pozwolić. Może za rok się uda.

Czemu zaraz jakieś nagrody wartościowe? Myślę że samo wygranie konkursu na najlepszą aranżacje było by wystarczającą nagrodą. Tyle że wtedy taki konkurs musiał by być jeden jedyny nie powtarzalny a tytuł zwycięzcy wyjątkowy.

I tak przy okazji mam pomysł nie wiem czy był już czy nie, ale tak myślę może by zrobić konkurs na zasadzie rok życia z rośliny. Czyli uczestnicy w tym samym dniu sieją jakąś tam roślinę (wszyscy taką samą) i co miesiąc do jednego tematu zamieszczają zdjęcia z postępami. I tutaj można by pokombinować co by było warunkiem wygrania, np wielkość końcowa czy wygląd. Opcji jest dużo. Jednak sam konkurs wymagał by przede wszystkim uczciwości uczestników oraz sprawdzenia jak dobrze uprawiają rośliny :)

Edytowane przez tracer274
Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem... Mogę na przykład zasiać zrobić cudowne zdjęcie nasionek moczonych w GA3 i pochwalić się jak to mi szybko wykiełkowały. Następnie szprycować siewki giberelinami, żeby rosły szybciutko. :) Za dużo oszustw możliwych do wykonania. Trzeba by było mocno wierzyć w forumowiczów! :D

PS: Wcale nie planowałbym tak robić. :O

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem... Mogę na przykład zasiać zrobić cudowne zdjęcie nasionek moczonych w GA3 i pochwalić się jak to mi szybko wykiełkowały. Następnie szprycować siewki giberelinami, żeby rosły szybciutko. :) Za dużo oszustw możliwych do wykonania. Trzeba by było mocno wierzyć w forumowiczów! :D

PS: Wcale nie planowałbym tak robić. :O

To nie są oszustwa. Przeczytaj dokładnie to co napisałem a zrozumiesz. Szczególnie to na samym końcu. Jedyną rzeczą jako można by było traktować w takim wypadku jako oszustwo jest wysianie rośliny wcześniej niż reszta. Generalnie mógłbyś nasiona kąpać nawet w paliwie z reaktora i bym się do tego nie przyczepił. Technika dowolna. Sprawdzająca umiejętności uprawy rośliny.

I tak przy okazji można by zrobić za jednym zamachem eksperyment roczny z różnymi technikami uprawy.

Edytowane przez tracer274
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 years later...

A może na najdziwniejszą lub zmótowaną rośline owadożerną

Odnośnik do odpowiedzi

Na którymś zagranicznym forum widziałem konkursy na największą pułapkę roku u muchołówki i największy/najładniejszy dzbanek roku (Pitcher of the year).

Nikomu nie bronię zorganizowania konkursy, byle tylko przedyskutować jego kwestię z kadrą modelatorsko/administracyjną. Jednak o ile zagraniczne fora jednak mogą się poszczycić większą liczba profesjonalnych hodowców ze szklarniami, o tyle w Polsce ciągle jest ich niewielu. Bardziej zaaprobowałbym konkurs, który daje w miarę równe szanse początkującym, jak i profesjonalistom, choćby na zmutowaną pułapkę, która trafić się może każdemu, bo wiadomo, że większą pułapkę czy dzbanek będzie miał hodowca profesjonalny, jak początkujący.

Odnośnik do odpowiedzi