P.K. Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 capensisjp - stając naprzeciw Twoim oczekiwaniom podsyłam Ci linki: http://www.rosliny-owadozerne.pl/Technika-f111.html http://www.rosliny-owadozerne.pl/Fotografia-i-film-f15.html Przeglądaj komentuj i wertuj do woli, pewnie natkniesz się na coś co może Cię zaskoczyć bez wyuzdanego konkursu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capensisjp Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 p.k. dzięki za linki Teraz wiem jak bezsensowny był mój wpis . Po co Nam taki konkurs ? Po co jakiekolwiek konkursy .wszystko można znaleźć na forum -zdjęcia , fascynujące rzeczy .... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Według mnie już wszystkie fajne konkursy zostały "odnalezione" , a ten temat just już wypalony . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Może by tak zrobić konkurs na najlepszy pomysł na konkurs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Może by tak zrobić konkurs na najlepszy pomysł na konkurs Nie ironizujmy. Na kilku forach widziałem jak nowy "który nie wiedział nic" wymyślał coś ciekawego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muchowyżeracz Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Może na najładniejszą aranżacje??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 Ja już miałem taki pomysł i będę chciał zorganizować konkurs z daniem użytkownikom czasu na stworzenie czegoś niedużego, a estetycznego przy czym odpowiedniego dla roślin. Z tym, że nagrody musiałby być ciekawe, a na razie na takowe nie mogę sobie pozwolić. Może za rok się uda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Ja już miałem taki pomysł i będę chciał zorganizować konkurs z daniem użytkownikom czasu na stworzenie czegoś niedużego, a estetycznego przy czym odpowiedniego dla roślin. Z tym, że nagrody musiałby być ciekawe, a na razie na takowe nie mogę sobie pozwolić. Może za rok się uda. Czemu zaraz jakieś nagrody wartościowe? Myślę że samo wygranie konkursu na najlepszą aranżacje było by wystarczającą nagrodą. Tyle że wtedy taki konkurs musiał by być jeden jedyny nie powtarzalny a tytuł zwycięzcy wyjątkowy. I tak przy okazji mam pomysł nie wiem czy był już czy nie, ale tak myślę może by zrobić konkurs na zasadzie rok życia z rośliny. Czyli uczestnicy w tym samym dniu sieją jakąś tam roślinę (wszyscy taką samą) i co miesiąc do jednego tematu zamieszczają zdjęcia z postępami. I tutaj można by pokombinować co by było warunkiem wygrania, np wielkość końcowa czy wygląd. Opcji jest dużo. Jednak sam konkurs wymagał by przede wszystkim uczciwości uczestników oraz sprawdzenia jak dobrze uprawiają rośliny Edytowane 7 Lipca 2015 przez tracer274 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 No nie wiem... Mogę na przykład zasiać zrobić cudowne zdjęcie nasionek moczonych w GA3 i pochwalić się jak to mi szybko wykiełkowały. Następnie szprycować siewki giberelinami, żeby rosły szybciutko. Za dużo oszustw możliwych do wykonania. Trzeba by było mocno wierzyć w forumowiczów! PS: Wcale nie planowałbym tak robić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) No nie wiem... Mogę na przykład zasiać zrobić cudowne zdjęcie nasionek moczonych w GA3 i pochwalić się jak to mi szybko wykiełkowały. Następnie szprycować siewki giberelinami, żeby rosły szybciutko. Za dużo oszustw możliwych do wykonania. Trzeba by było mocno wierzyć w forumowiczów! PS: Wcale nie planowałbym tak robić. To nie są oszustwa. Przeczytaj dokładnie to co napisałem a zrozumiesz. Szczególnie to na samym końcu. Jedyną rzeczą jako można by było traktować w takim wypadku jako oszustwo jest wysianie rośliny wcześniej niż reszta. Generalnie mógłbyś nasiona kąpać nawet w paliwie z reaktora i bym się do tego nie przyczepił. Technika dowolna. Sprawdzająca umiejętności uprawy rośliny. I tak przy okazji można by zrobić za jednym zamachem eksperyment roczny z różnymi technikami uprawy. Edytowane 7 Lipca 2015 przez tracer274 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 Myślałem, że chodzi ci tylko o to "u kogo lepiej urośnie". Taki wyścig ślimaków. Nie wiedziałem, że wspomagacze wchodzą w grę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reprospro Napisano 23 Grudnia 2017 Share Napisano 23 Grudnia 2017 Ja już miałem taki pomysł i będę chciał zorganizować konkurs z daniem użytkownikom czasu na stworzenie czegoś niedużego, a estetycznego przy czym odpowiedniego dla roślin. Z tym, że nagrody musiałby być ciekawe, a na razie na takowe nie mogę sobie pozwolić. Może za rok się uda. A może na najdziwniejszą lub zmótowaną rośline owadożerną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 23 Grudnia 2017 Share Napisano 23 Grudnia 2017 Do konkursu wypada dać jakieś nagrody, a na razie w zamyśle mam sponsorowanie nagród na konkursy miesięczne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 24 Grudnia 2017 Share Napisano 24 Grudnia 2017 Na którymś zagranicznym forum widziałem konkursy na największą pułapkę roku u muchołówki i największy/najładniejszy dzbanek roku (Pitcher of the year). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 24 Grudnia 2017 Share Napisano 24 Grudnia 2017 Na którymś zagranicznym forum widziałem konkursy na największą pułapkę roku u muchołówki i największy/najładniejszy dzbanek roku (Pitcher of the year). Nikomu nie bronię zorganizowania konkursy, byle tylko przedyskutować jego kwestię z kadrą modelatorsko/administracyjną. Jednak o ile zagraniczne fora jednak mogą się poszczycić większą liczba profesjonalnych hodowców ze szklarniami, o tyle w Polsce ciągle jest ich niewielu. Bardziej zaaprobowałbym konkurs, który daje w miarę równe szanse początkującym, jak i profesjonalistom, choćby na zmutowaną pułapkę, która trafić się może każdemu, bo wiadomo, że większą pułapkę czy dzbanek będzie miał hodowca profesjonalny, jak początkujący. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi