Skocz do zawartości

Propozycje nowych konkursów

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ dobry konurs ma ciekawą nagrodę, teraz mogę sobie na takową pozwolić. Nie każdemu chciałoby się brać udział w konkursie, dla samego lauru zwycięstwa. Dlatego wskrzeszę pomysł z konkursem na aranżację. Tylko zastanawiam się czy nie bardziej na nową, jak gotową. Część osób już ma coś zrobionego. Mnie zależałoby bardziej na zachęceniu innych do stworzenia czegoś nowego, choćby małego. Nagrody byłyby atrakcyjne.

Drugi konkurs przyszedł mi do głowy niedawno - zaprojektuj eksperyment medyczny, który chcesz wykonać, a może wnieść praktycznie użyteczną wiedzę do hodowli roślin owadożernych. Należałoby oszacować koszty eksperymentu również. Zwycięzca/zwycięzczyni otrzymałby/łaby środki na taki eksperyment... powiedzmy do kwoty... 1000 zł... może mniej, może więcej, zależnie, jak ciekawy i wnoszący byłby to ekperyment. Kwota maksymalna byłaby wcześniej określona oczywiście.

Jak Wam się widzą takie pomysły? Myślałem, aby z jednym z nich albo i nawet dwoma ruszyć z nowym rokiem. Trzeba trochę rozruszać forum i ludzi.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Konkurs na aranżację mógł by być ciekawy. I tu bym sugerował np etapy tego konkursu, np:

- etap I - nowa aranżacja wykonana

- etap II - ocena tejże aranżacji po np 2-3 miesiącach - wtedy można by bardziej ocenić efekt niźli tylko rozmieszczenie roślin i 'uklepanie' torfu.

:)

Edytowane przez czezarek
Odnośnik do odpowiedzi

Konkurs trwałbym myślę z rok, a na pewno kilka miesięcy. Przedstawianie każdego miesiaca w formie fotografii byłoby obowiązkiem uczestnika. Obserwujący mieliby możliwość obserwacji. W wyborze zwycięzcy miałoby udział zarówno Jury, jak i użytkownicy. 1/2 punktów pochodziłaby od jury, a druga połowa z ankiety od użytkowników. Czyli byłoby zdecydowanie ciekawie.

Odnośnik do odpowiedzi