Skocz do zawartości

Propozycje nowych konkursów

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Przeglądając posty spodobał mi się pomysł Artura. Siedząc przy kompie myślałem co by tu dodać. Przyszło mi do głowy by stworzyć coś w stylu odrębnego czatu, i cyklicznie np co dwa tygodnie były by na nim zadawane pytania dotyczące roślin . Była by wyznaczona godzina i kto by chciał mógłby wziąć udział w tym konkursie. Gdy pytanie zostałoby "zadane" pierwsza osoba , która udzieli poprawnej odpowiedzi wygrywa. Byłyby zadane np trzy pytania . Nagrodami mogłyby być nasiona czy jakieś małe roślinki.

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że na razie dwa konkursy to już dość. Tym bardziej z tymi nagrodami. Zabraknie sponsorów :P

Może i tak , ale nagrody mogą być "wirtualne" np. ileś tam znaczków, gwiazdek daje jedną z nagród (nasiona czy coś).

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie jestem zwolennikiem pomysłu Arturr0. Zaangażowanie w organizacje takiego konkursu na pewno przyniesie dużo satysfakcji. A innym użytkownikom sporo świetnej zabawy. Popieram i czekam z niecierpliwością aż takowy się zacznie ;)

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie cieszę się, że pomysł się spodobał. Myślę, że podejmę się tego zadania, ale nie sam - np. razem z Gekonem, skoro wyraził ochotę i ma czas i zapał :).

W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak podziękować za pomysł i chęć pracy. Pozostawiam Wam kwestie regulaminowe i inne organizacyjne :moil: . Oczywiście służę swoją pomocą (później powiem jak mogę na początek ułatwić start konkursu).

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się, że pomysł się podoba i sporo forumowiczów dało pozytywny odzew - być może uda się z tego coś fajnego stworzyć :).

Już zacząłem korespondować z Gekonem i załogą forum i myślę, że po zarysowaniu podstaw zamieścimy odpowienie info na forum :).

Innymi słowy - prace nad pierwszą edycją konkursu zostały rozpoczęte :).

Oczywiście - prosimy o cierpliwość.

Edytowane przez Arturr0
Odnośnik do odpowiedzi

Innymi słowy - prace nad pierwszą edycją konkursu zostały rozpoczęte :).

Oczywiście - prosimy o cierpliwość.

Oj tak :) Generalnie wszystko jest jeszcze w rozsypce ale powoli coś już składamy do kupy :moil: . Niebawem zamieścimy odpowiednie ogłoszenie ^_^

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Co myślicie o konkursie na lokalizacje gatunkow (ew. rodzajów)?

Chodzi mi o to, że co np. miesiąc była by wstawiana mapka z zaznaczonym obszarem występowania i podawałoby się gatunki (ew. rodzaje) roślin które tam występują. Z czasem można by zawęzać obszary do np. kilku wysp itd.

pomysł 2.

Byłyby podawane fragmenty opisów roślin (zmienione żeby nie możnabyło tylko wyszukać ;) ) i trzebaby rozpoznać roślinę.

pomysł 3.

quiz wiedzy o owadozerach - byłyby układane pytania - około 20, odpowiedzi abcd - wszystko o nich. Gdzie występują, jaki mają kolor dzbankow itd.

Do wszystkich jakby co zgłaszam się jako organizator :)

ps. nie w każdym konkursie muszą być nagrody rzeczowe :P mogły by być np. co 3 miesiące.

w pomyśle 3. tworzyłbym "klasyfikację generalna" :)

co Wy na to? według mnie 3. najlepszy.

Odnośnik do odpowiedzi