Radek:) Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Dobry pomysł, może być ciekawie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 W takim razie cieszę się, że pomysł się spodobał. Myślę, że podejmę się tego zadania, ale nie sam - np. razem z Gekonem, skoro wyraził ochotę i ma czas i zapał . Oczywiście Wszystko na PW. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Przeglądając posty spodobał mi się pomysł Artura. Siedząc przy kompie myślałem co by tu dodać. Przyszło mi do głowy by stworzyć coś w stylu odrębnego czatu, i cyklicznie np co dwa tygodnie były by na nim zadawane pytania dotyczące roślin . Była by wyznaczona godzina i kto by chciał mógłby wziąć udział w tym konkursie. Gdy pytanie zostałoby "zadane" pierwsza osoba , która udzieli poprawnej odpowiedzi wygrywa. Byłyby zadane np trzy pytania . Nagrodami mogłyby być nasiona czy jakieś małe roślinki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Wydaje mi się że na razie dwa konkursy to już dość. Tym bardziej z tymi nagrodami. Zabraknie sponsorów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Wydaje mi się że na razie dwa konkursy to już dość. Tym bardziej z tymi nagrodami. Zabraknie sponsorów Może i tak , ale nagrody mogą być "wirtualne" np. ileś tam znaczków, gwiazdek daje jedną z nagród (nasiona czy coś). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Zdecydowanie jestem zwolennikiem pomysłu Arturr0. Zaangażowanie w organizacje takiego konkursu na pewno przyniesie dużo satysfakcji. A innym użytkownikom sporo świetnej zabawy. Popieram i czekam z niecierpliwością aż takowy się zacznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Zapowiada się interesująco Z mojej strony możecie liczyć na sponsoring nagród tj. roślin, ew. wsparcie w postaci jakichś ciekawych zdjęć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 W takim razie cieszę się, że pomysł się spodobał. Myślę, że podejmę się tego zadania, ale nie sam - np. razem z Gekonem, skoro wyraził ochotę i ma czas i zapał . W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak podziękować za pomysł i chęć pracy. Pozostawiam Wam kwestie regulaminowe i inne organizacyjne . Oczywiście służę swoją pomocą (później powiem jak mogę na początek ułatwić start konkursu). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 (edytowane) Cieszę się, że pomysł się podoba i sporo forumowiczów dało pozytywny odzew - być może uda się z tego coś fajnego stworzyć . Już zacząłem korespondować z Gekonem i załogą forum i myślę, że po zarysowaniu podstaw zamieścimy odpowienie info na forum . Innymi słowy - prace nad pierwszą edycją konkursu zostały rozpoczęte . Oczywiście - prosimy o cierpliwość. Edytowane 30 Września 2012 przez Arturr0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Innymi słowy - prace nad pierwszą edycją konkursu zostały rozpoczęte . Oczywiście - prosimy o cierpliwość. Oj tak Generalnie wszystko jest jeszcze w rozsypce ale powoli coś już składamy do kupy . Niebawem zamieścimy odpowiednie ogłoszenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Co myślicie o konkursie na lokalizacje gatunkow (ew. rodzajów)? Chodzi mi o to, że co np. miesiąc była by wstawiana mapka z zaznaczonym obszarem występowania i podawałoby się gatunki (ew. rodzaje) roślin które tam występują. Z czasem można by zawęzać obszary do np. kilku wysp itd. pomysł 2. Byłyby podawane fragmenty opisów roślin (zmienione żeby nie możnabyło tylko wyszukać ) i trzebaby rozpoznać roślinę. pomysł 3. quiz wiedzy o owadozerach - byłyby układane pytania - około 20, odpowiedzi abcd - wszystko o nich. Gdzie występują, jaki mają kolor dzbankow itd. Do wszystkich jakby co zgłaszam się jako organizator ps. nie w każdym konkursie muszą być nagrody rzeczowe mogły by być np. co 3 miesiące. w pomyśle 3. tworzyłbym "klasyfikację generalna" co Wy na to? według mnie 3. najlepszy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 1 Nie 2 nie 3 NIE wg mnie żaden nie jest dobry, więc nie wybiorę, który jest lepszy lub innymi słowy mniej gorszy niż pozostałe w mojej opinii. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 1 Nie 2 nie 3 NIE wg mnie żaden nie jest dobry, więc nie wybiorę, który jest lepszy lub innymi słowy mniej gorszy niż pozostałe w mojej opinii. Brutalna prawda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Moim skromnym zdaniem wystarczy już tych konkursów. Te ostatnie wymysły to chyba tak troszkę na siłę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capensisjp Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 A może konkurs na najbardziej niekonwencjonalne podejście do hodowli ? Nowe rozwiązania , ciekawe ,łatwiejsze metody , (tańsze ) Dobrze wiemy , że czasem trzeba improwizować ,niekiedy aż zanadto Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi