Skocz do zawartości

dziwnie rośnie po zimowaniu

aldona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was bardzo serdecznie jestem tu nowa i posiadam od roku muchołowke amerykańska ta zima była dla mnie jak i dla mojej rosliny pierwszym zimowaniem, rosline zimowałam w piwnicy przy małym dostepie do swiatła ,piwnica posiada okienko. Muchołowka jest juz na zachodnim parapecie w moim mieszkaniu ale mam pewne zmartwienie co do mojej rosliny otóż liście z tamtego rogu zdziczały poskręcały sie a półapki sa nie wielkie to samo dzieje sie z nowo wypuszczonymi liścmi co jest powodem takiego przyrostu bardzo prosze o pomoc

post-4942-1268569884_thumb.jpg

Edytowane przez aldona
Odnośnik do odpowiedzi

A nie ma ona za sucho? wygląda jak by więdła i dostała jakiegoś porażenia. Nie zamroziłaś jej podczas zimowania? Zachodni parapet też nie oferuje dużej ilości światła, przestaw na S albo doświetlaj.

Edytowane przez Szumas
Odnośnik do odpowiedzi

napewno nie ma za sucho bo stoi w wodzie przymrożenie to tez nie jest bo tam gdzie ja trzymałam nie ma mrozu, a czy z biegiem czasu gdy światła będzie coraz wiecej zacznie mi ona normalnie rosnąć ???

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.