qzyra Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 wczoraj kupilem tego dzbanecznika w kwiacarni, na etykietce bylo napisane ze dzbany nalezy wypelniac do ponad polowy dlugosci dzbanow, a to gryzie sie z tym co pisza inni hodowcy na forum, pisza ze nie wolno wlewac wody do dzbanow .. jak mam dbac o ten kwiat ... jestem kompletnie zielony w hodowli kwiatow owadozernych ... prosze o pomoc oto fotki dzbanecznika i etykietki : Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 Co do hodowli to informacje znajdziesz na stronie nepenti i użyj opcji szukaj. .. broń Boże nie wypełniaj wodą ...Można wiedzieć jaka była cena owego dzbanecznika? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 To jest chyba raczej n fusca a nie miranda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qzyra Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2006 cena to 180zl ale pani po negocjacji opuscila 10 zl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 WOW..... Przepłaciłeś chyba.... ] Zobacz jakie są ceny na Nepenti Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qzyra Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2006 a tez maja dzbaneczniki ktorych wielkosc to prawie 30 cm bez tego liscia ktory przykrywa wejscie do srodka :>?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 Ale na 100% niebył by on taki duzy ciekawe ile lat ma ten na zdjeciu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qzyra Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2006 ile lat ma to nie wiem ... pani w sklepie nie byla w stanie mi tego powiedziec ;P .. zreszta sama nie wiedziala o tym kwiatku wiecej jak tylko jego nazwe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qzyra Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2006 nazwa na stronie Nepenti to "Nepenthes talangensis x maxima" ... "Miranda" bylo napisane na karteczce z kwiatkiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 N. "Miranda" to Mixta x Maxima a nie fusca. Tu macie N.fusca http://www.pitcherplant.com/image_folder1/...nfusc_trip.html a tu "mirande" http://www.flickr.com/photos/gerhard3/4820...in/set-1167197/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 u mnie w Sandomierzu jest identyczny za 120 zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 Może i jednak Miranda Piękny ale ta cena :roll: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 To musi być od jednego hodowcy ponieważ u mnie są identyczne okazy w ogrodzniczmym po 180zł. Pewnie Łukasz by wiedział skąd są :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 u mnie są kupione na giełdzie w Rzeszowie a a sprowadzane z Holandii także maximum światła mu załatw bo 180 zł pójdzie się hmmm p.s czy ktoś z podkarpackiego lub świętokrzyskiego nie wybierałby się czasem na giełde do Rzeszowa? Orientacyjnie pomyślcie jaką sklep ma marże narzuconą na tym dzbaneczniku, min 100zł, także wartałoby na giełde zaglądnac. Nie mam jednak info gdzie jest ta giełda i kiedy (podobno codziennie od rana do ok 22). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 11 Kwietnia 2006 Share Napisano 11 Kwietnia 2006 qzyra napisał: cena to 180zl ale pani po negocjacji opuscila 10 zl U nas 100zl, byc moze beda w przyszlym tygodniu. Jak dowiodl Bugstraps moze zakwitnac nawet w warunkach domowych, ciezko go zgladzic nawet kranowka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi