wolo Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Witam. Mam pytanie. Zakupiłem dzbanecznika x ventata. I ten dzbanecznik ma na liściach takie dziwne plamki ( kropki ) i nie wiem czym to jest zpowodowane. Co mam robić zostawić go tak czy co?? I mam jeszcze kapturnice ktora mi też przyszla i kielichy zaczynaja obsychać co sie z nimi dzieje, czym to jest spowodowane?Co mam robić?? Z góry dziekuje za odpowiedzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Może moja wiedza nie jest duża ale się wypowiem rośliny zostały niedawno kupione więc (aklimatyzacja) radzę zapewnić odpowiednie warunki i poczekać a rośliny powinny wrócić do normy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 poczekaj aż się zaaklimatyzuje i zobacz, czy na na tych liściach występuje coś podobnego. Na drugim zdjęciu tego nie widzę, a pierwsze jest nieostre. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 23 Marca 2010 Autor Share Napisano 23 Marca 2010 Aha. Dzieki. U mnie alegancko widać wszystko na tych zdjeciach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi