luczek95 Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 (edytowane) Witam Kupiłem dziś muchołówkę i kapturnicę obie mają mokrą ziemię, nie wilgotną co zrobić?(zamoczyć mimo tego?) No i jeszcze jeden problem ziemiórki poroztawiałem żółte naczynia z wodą i płynem do mycia naczyń.. Na razie widziałem tylko 1 larwę a 3 dorosłe osobniki kąpią się w kapturnicy No i jeszcze jedno obie owadożery mają tyle ziemi... Wystaje ona ponad brzegi doniczek... Usypać może ? Edytowane 27 Marca 2010 przez luczek95 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Daj ją na poludniowy parapet i wstaw do podstawka z wodą. A co do ziemiorek to nie wiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Ziemiórki nie powinny szkodzić, dopóki podłoże jest wilgotne. Dopiero, gdy robi się sucho, wgryzają się w korzenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 W przypadku ziemiórek proszę użyć preparatu typu KARATE ZEON. Przy okazji. Temat został wyczyszczony ze zbędnych, nic nie wnoszących postów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Przepraszam za niepotrzebne zdania ;( Jutro lub pojutrze biegnę po owadobójczego niestety zostaną one na wsch oknie jak wspominałem mieszkam w bloku ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlachaSk8 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) Zainwestuj w żarówkę energooszczędną i lampkę ^^ ! Albo, jak masz warunki, w świetlówkę . Zawsze trochę więcej światła się przyda roślinkom . Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez BlachaSk8 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2010 I wypuszcza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2010 Mojej muchołówce czernieją pułapki, czy to ze starości czy z przelania/zasuszenia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi