Chicken Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 (edytowane) Prosze o zidentyfikownie paru mich muchołówke Ta muchołówka to miał być Fine Tooth x Red ale nie za bardzo mi to pasuje ;P wiec prosze o identyfikacje Edytowane 1 Czerwca 2010 przez Chicken Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Ostatnia wygląda jak Fine Tooth x Red (wnosząc po sercowatym kształcie łodyżek), a przedostatnia to chyba Royal Red. Te wcześniejsze zbyt małe na identyfikację, ale jestem laikiem zaledwie więc mogę się mylić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 A więc od tylca;) Fine x Tooth co do reszty nie wiem brak pełnego wybarwenia i za małe zdjęcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 zapomniałem jeszcze dodać że w tych muchołówkach są napewno Dionaea muscipula Red Dragon Dionaea muscipula Pink Venus Dionaea muscipula All red tylko nie wiem które to bo były rozmnażane z liścia a nie podpisałem sobie które to były i dlatego dałem je do identyfikacji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Ta w pierwszej doniczce w prawym górnym rogu wygląda mi na 'Pink Venus', w drugiej doniczce chyba dwa "dragony" ale tak jak napisał paulo za mało wybarwione jeszcze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) Prosz o identyfikacje kilku tłustoszy jutro dodam jeszcze pare fot bo mam wiele roslin które kiedyś hodowałem ale teraz nie wiem które są które ponieważ dopiero po roku wróciłem do hodowli Mam co pradwa przypuszczenia ale chcę być pewny ponieważ za niedługo chciał bym niektóe z moich rośłin posprzedawać by zrobić troche wiecej miejsca a nie chce wprowadzić kupującego w bład . Tłustosze te to wiekszość z tej listy Pinguicula agnata x Pinguicula Gypsicola Pinguicula gracilis x Pinguicula emarginata Pinguicula x Weser Pinguicula esseriana Pinguicula cyclosecta Pinguicula gigantea 'alba' x Pinguicula moctezumae Pinguicula gracilis x Pinguicula moctezumae Pinguicula spec. 'Tehuacan' Pinguicula Tina Pinguicula x florian A teraz fotki 1Pinguicula spec. 'Tehuacan' ? 2 Tina ? 3 Jakiś mix 4 Tina ? 5 Tina ? 6 Tina ? 7 cyclosecta ? 8 Wesser ? 9 . Pinguicula agnata x Pinguicula Gypsicola Na dzisiaj to tyle będzie jeszcze pare fotek tłustoszy najpierw trzeba zidentyfikować te oraz kapturnice i muchołówki . Z góry dzięki Edytowane 1 Czerwca 2010 przez Chicken Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi