Farmer Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam Mojemu dzbanecznikowi uschła górna część dzbanka. Czym mogło być to spowodowane ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Tym, że przyszedł już na niego czas? Nie martw się to normalne. Za jakiś czas cały uschnie. Taka kolej rzeczy. Nie musisz go jeszcze obcinać. Oczywiście może być to też skutkiem aklimatyzacji, zbyt niskiej wilgotności, pożarciem zbyt dużej ilości pokarmu itd. Ale ponieważ nie opisałeś stanu faktycznego, nie robię założeń, nie wyciągam wniosków innych niż w drugiej linijce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmer Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) fly_guy, ja tam pierwszy raz słyszę o tym, że dzbaneczniki usychają całe. Jeżeli byś mógł, prosiłbym Cię o opisaniu mi tego, co wtedy się robi jak dzbanecznik uschnie cały, kiedy to następuje itp... O co chodzi z tym obcinaniem... Pozdrawiam Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez mikolaj90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LOLEK888 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 mu chodziło o to że dzbanek uschnie a nie dzbanecznik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmer Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 A tak, przepraszam bardzo Źle przeczytałem wiadomość Wszystko już rozumiem. Kiedy dzbanek uschnie cały, obciąć go. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Możliwe że dzbanecznik aktualnie się aklimatyzuje. No normalne że w aklimatyzacji może stracić dzbanki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 A tak, przepraszam bardzo Źle przeczytałem wiadomość Wszystko już rozumiem. Kiedy dzbanek uschnie cały, obciąć go. Pozdrawiam Dzbanek tak ale nie ucinaj liścia (niektórzy chciali czasem całe liście odcinać ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Ja tam ucinam na tej "nitce" co dzbanek wisi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi