Mateusz Rybak Napisano 28 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2006 mam pytanko już od ponad miesiąca mam gemmae d. nitidula sp. omnis i niekiełkuje czy to normalne dla tego gatunku że kiełkuje tak długo czy też coś tym gemmae dolega?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugstraps Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 tak jak pisalem we wczesniejszym poscie gemmae tego gatunku kielkuja stosunkowo dlugo, u mnie po 4 tygodniach pojawiaja sie pierwsze pulapki. Mam nadzieje ze utrzymujesz wysoka wilgotnosc bo inaczej te gemmae moga wyschnac, podobna sytuacja jest z gemmae D. occitdentalis ssp. microscapa, kielkowanie moze im zajac 4-5 tygodni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 U mnie nitidula tez dosyc dlugo kielkowala, po okolo 5-6 tygodniach wyrosly pierwsze listki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamJ Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 U mnie mija dzis tydzien od kiedy zasadzilem gemmae i juz bardzo ladnie kielkuja. Jedno ma jedna pulapke, a jeszcze ich troszke zostalo:D Powodzenia zycze innym gemmae! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 To zalezy jakiego rodzaju sa gemmea, jedne rosna dluzej a inne krocej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi