wolo Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Mam pytanie co ile zraszac dzbanki i jakie rosliny mozna zraszac prucz dzbankow?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Wcale nie zraszać, bo to daje efekt jedynie póki woda nie wyschnie. Chyba że co godzinę będziesz całą dobę pryskał. Te które wymagają wysokiej wilgotności zamknąć w terra, a te które nie wymagają postawić na parapecie, ewentualnie w podstawkach z keramzytem i niech się aklimatyzują do niższej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Ale od czasu do czasu jak sie bedzie zraszac to sie nic nei stanie...? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2010 A jeśli jakis stary lisc pry dzbaneczniku usechl albo zrobil sie jzu zołty mozna go uciac przy samej łodyżce? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Stać złego to się nie stanie, po prostu nie daje to takiego efektu jakiego by się oczekiwało Bardziej poprawia komfort psychiczny właściciela Stare uschnięte liście można jak najbardziej uciąć przy łodydze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 hddk napisał: Stać złego to się nie stanie, po prostu nie daje to takiego efektu jakiego by się oczekiwało Bardziej poprawia komfort psychiczny właściciela Stare uschnięte liście można jak najbardziej uciąć przy łodydze. Zgadzam się z tym całkowicie. Co do liści to ja uciman dopiero jak są czarne lub ucinam np. cześć liścia która jest czarna. Pamiętaj że z każdego zielonego kawałka rośliny bierze energie do życia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Zauważyłem że jak nie zraszałem to płyn w dzbankach powoli wysychał. Jak dalej zraszałem to sie usupełnił(jak zraszam jest go ok 2/5 - 3/5 dzbanka). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 plyn sie na pewno nie uzupelnil a jedynie dolales wody to tak jakby ci zalozmy wyparowal 1l caprio a ty dolalbys wody. rowniez jestem zdania ze zraszanie nie ma najmniejszego sensu bo bedzie to dawalo efekt przez gora pol godziny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 10 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Ja zraszam pare razy dziennie... I lascie ladniej wygladaja takie zywsze sa.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Ale jak się zrasza(destylka) to też się obmywa rośline z kurzu oraz ewentualnych innych brudów spowodowanych np. parującą wodą(kamień). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 zraszac mozna bo nic to nie szkodzi i rzeczywiscie obmyje rosline i bedzie wygladac pewnie atrakcyjniej ale na pewno nie pomoze to w wiekszym stopniu w rozwoju rosliny (chyba ze bedziesz zraszal tak jak napisal hddk kilkanascie razy na dobe) ps. parujaca woda nie zostawia kamienia i zanieczyszczen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi