BlachaSk8 Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Witam! Otóż otrzymałem niedawno D.adelae. Trzymam ją w kubku, ok 2cm wody, podłoże to spahgnum z torfem, pod energooszczędną żarówką. Z powodu, że nie jestem zwolennikiem sztucznego światła i chciałbym ja przestawić na parapet (zachodni, od ok 13 słońce). Generalnie, jak wiadomo, ciepło zwiększa parowanie, a co za tym idzie wilgotność. Pytanie-> czy mogę przestawić rosiczkę na zachodni parapet? Czy wysoka temperatura ja zabije? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Zależy jak wysoka ? U mnie miała już trochę ponad 30*C i nic się nie działo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Tylko że jeśli jest to mały kubek i postawisz na słonću to po prostu ugotujesz rośline na parze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi