Skocz do zawartości

Wystawa Roslin Owadożrnych - Uniwersytet Warszawski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Czy jakiś Warszawiak może mi po krótce opisać jakim busem, tramwajem dojadę z dworca PKP(chyba na centralnym wysiadam..), do Ogrodu botanicznego, gdzie jest wystawa. :)

Ogród jest przy Łazienkach, lekko nad Aleją Armii Ludowej. Szklarnie są totalnie w głębi ogrodu.

Możliwości dojazdu jest multum http://warszawa.jakdojade.pl/ - wpisz sobie ,no nie wiem, przyst. DW. CENTRALNY, i Plac na Rozdrożu, albo Łazienki Królewskie.

Przystanków pod sam ogród nie ma, ale nie będzie daleko.

Ja bym podjechał metrem z Centralnego , góra kilka minut marszu do metra potemna M. Politechnika (jakieś 6 min) się przeszedł do Rozdroże cafe Aleją Armii Ludowej, mijając po prawej wielką niebieską Rivierę i potem skręcił w prawo ( 2 ulice dalej). Taki wariant proponuje pewnie z sentymentu nie z rozsądku - "jakdojadę" pokaże Ci lepiej:-)

Odnośnik do odpowiedzi

Ogród jest przy Łazienkach, lekko nad Aleją Armii Ludowej. Szklarnie są totalnie w głębi ogrodu.

Możliwości dojazdu jest multum http://warszawa.jakdojade.pl/ - wpisz sobie ,no nie wiem, przyst. DW. CENTRALNY, i Plac na Rozdrożu, albo Łazienki Królewskie.

Przystanków pod sam ogród nie ma, ale nie będzie daleko.

Ja bym podjechał metrem z Centralnego , góra kilka minut marszu do metra potemna M. Politechnika (jakieś 6 min) się przeszedł do Rozdroże cafe Aleją Armii Ludowej, mijając po prawej wielką niebieską Rivierę i potem skręcił w prawo ( 2 ulice dalej). Taki wariant proponuje pewnie z sentymentu nie z rozsądku - "jakdojadę" pokaże Ci lepiej:-)

Ewentualnie, jeśli ktoś się boi za bardzo kluczyć, to można wsiąść na centralnym w 131 albo na przystanku centrum w 422, wysiąść na przystanku Spacerowa i stojąc tyłem do niego przejść przez pasy na drugą stronę, gdzie się wpada na kolejny przystanek i tam już można wsiąść w jakikolwiek autobus - autobusy które tamtędy jeżdżą przejeżdżają przez całą długość Łazienek, więc można wysiąść zarówno na przystanku Łazienki Królewskie, jak i na pl. na Rozdrożu;) Jeszcze od strony Starego Miasta w kierunku Wilanów jedzie 180, też przejeżdża obok Łazienek i potem skręca w Spacerową.

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie ktoś z Podlaskiego ??

Pamietam na wystawie ostatnio byłem jeszcze jak był Łukasz razem z Davidem spoko było lecz raczej mi się nie uda wpaść zbyt daleko chyba że ktoś mnie weźmie razm ze sobą. :)

Edytowane przez 4rafko4
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.