Gość krystek Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 gratuluję, piekne roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 Dorodna kolekcja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 13 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2006 Kolejne zdjęcia ale to jeszcze nie koniec C.D.N. :mrgreen: Kwitnąca Drosera pulchella 'coral pink flower, red center' 'Scott River, Wa' Kwitnąca Spatulata :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Swietne rosliny Wogole nie sadzicie ze imponujace jest to ze ped kwiatowy jest taki wysoki a pomimo to jest stabilny i sie nie przewraca? Mnie osobiscie to zadziwia i jeszcze bardziej mnie fascynuja te roslinki Mam jednak pytanie W kilku doniczkach (min. z nitidulla) zauwazylem ze masz takie dziwne bialopomaranczowe kuleczki Ja mam podobnie u swoich roslin i walcze z tym jak tylko sie da, jednak to ciagle wraca;/ Orientuje sie ktos co to jest? i jak z tym walczyc? Bo moja teoria jest taka ze sa to jakies wykwity czegos i jest to spowdowane podlewaniem roslin przegotowana i odstana woda Gadalem juz z paroma ludzmi na forum i kazdy u kogo to wystepuje podlewa roslinki kranowa Przypuszczam ze Rosiczka tez podlewa woda z kranu;/ A moze napiszes jaks sie tego pozbywasz? Z tego powodu chce zmienic moim owadozerom wode na destylke i wtedy napisze czy to pomoglo i czy moja teoria byla sluszna:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 29 Kwietnia 2006 Share Napisano 29 Kwietnia 2006 to grzyb całkowcie ne szkodliwy ja pozbyłem sie go raz na zawsze przez zebranie go wacikiem nasączonym spirytusem :twisted: i juz nie wrórcił Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 29 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2006 To nie grzyb :grin: To sa kuleczki kamienia gdyz czasami podlewam roslinki przegotowana odstana woda,niestety na Śląsku u nas jest 35 stopni niemieckich twardości wody.Dlatego podlewam na zmiane odstana woda i destylowaną.Ja kranowka nigdy nie podlewam,nigdy w zyciu, toz to zabojstwo :neutral: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Sorkii że marudze to jak by było z tymi madagascariensis strasznie mi sie spodobała :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i po ile byś sprzedawała ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 12 Maja 2006 Autor Share Napisano 12 Maja 2006 Mój dzisiejszy nowy nabytak. Własnie wróciłam z wystawy Kwiatów w Chorzowie i zakupiłam tam 'ventrate' dwa w jednym :mrgreen: a oto jego fotki: Roślinka w całej okazalosci z jednej strony I z drugiej strony I widok z góry Zbliżenie największego dzbanka o rozmiarze 10cm Nowy duży rozwijający się dzbanek A tu inny jego dzbanuszek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 12 Maja 2006 Share Napisano 12 Maja 2006 było tam nepenti ?? ile zapłaciłas ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 12 Maja 2006 Autor Share Napisano 12 Maja 2006 Nie nie bylo Nepenti Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$zp!3G Napisano 14 Maja 2006 Share Napisano 14 Maja 2006 hmmm na tych fotkach.. oprócz zajefajnego dzbanecznika zaóważyłem Twojego "paluszka".. oraz białe "sandałki"... Ale kwiatek to taki prawijny jest.. no teraz tylko zdrowaśki żeby nie zmarniał podczas klimatyzacji. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 14 Maja 2006 Autor Share Napisano 14 Maja 2006 Obawiam sie ze i te zdrowaski nic nie pomoga.Zobaczymy jak bedzie. Kolejne fotki :grin: Kwitnąca Drosera nitidula alantostigma x ericksoniae Kwitnąca Drosera Broad Leaf Tak po paru miesiącach wygląda moja Drosera oblanceolata Moja Psittacinka Drosera Rubripetala i filiformis red Pinguicula gracilis x moctezumae Drosera Rotundifolia Kwitnąca Drosera Capensis Alba C.D.N Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1987 Napisano 20 Maja 2006 Share Napisano 20 Maja 2006 Bardzo ladne roslinki, naprawde zadbane. Gratuluje :grin: :grin: :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rasta&botanic Napisano 20 Maja 2006 Share Napisano 20 Maja 2006 gdzie kupiles d. scorpioides ??? :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 20 Maja 2006 Share Napisano 20 Maja 2006 Popatrz tutaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi