Skocz do zawartości

Co to ?

ErysFR

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ktoś uważa ze to torfowiec to go chyba nigdy na oczy nie widział. Przecież to tak charakterystyczny mech ze go się nie da pomylić. Taki sam mech rośnie u mnie w lasku koło belówy.

Edytowane przez Marrom
Odnośnik do odpowiedzi

No ja nie widziałem, bo używam jako podłoża zwykły kwaśny torf i perlit, a nie żywe sphagnum. Przynajmniej nie muszę czuć się "debilem", bo rozwiązała się z tego niezła dyskusja. Myślę, że temat do zamknięcia, a jakby się ktoś dowalił to mech z "działki" : p i nie ja zrywałem zresztą.

Edytowane przez ErysFR
Odnośnik do odpowiedzi

http://www.owadozery.pl/forum/mech-t1548.html

Sory, za wklejanie linka do sąsiedniego forum. Moim zdaniem to właśnie taki mech. Albo coś w podobie. To na 100% nie jest sphagnum.

Podbieranie nawet takiego mchu z lasu jest niezgodne z prawem (z tego co pisali). :)

ten temat na owadozery.pl to jest moj temat i mech ktory ma ErysFR to nie torfowiec.Ja tez jak robiłem zdj to myślałem ze to torfowiec ale okazało się ze nie bo nie ma tej palemki. Tak jak pisał ArturP brnie mchow z lasu jest zabronione wiec niech twoja mama tego więcej nie robi

Odnośnik do odpowiedzi

A jeżeli ktoś hoduje na własny użytek? Zresztą. żyjemy w czasach, w których nic nie wolno a niedługo będą podatki za oddychanie. A dowód już sobie poszedł na spacer :)

Nie rozpatruję tego w kwestii moralności, czy absurdu dzisiejszego świata. Informuję Cię, że jest to niezgodne z prawem, bo taki jest mój obywatelski obowiazek.

Robi się offtop, więc faktycznie lepiej to zamknąć, bo sprawa wyjaśniona.

Odnośnik do odpowiedzi

LOLEK888 sphagnum mam przed oczami kazdego dnia bo co druga rosline sadze wlasnie w nim wiec czasami powstrzymuj sie od zbednych slow. Moze rzeczywiscie sie myle ale najlepiej bedzie gdy zrobisz tak jak doradzil Hubu zdjecie calego wlokna wtedy bedziesz miec 100% pewnosci bo gdy jest tego cala kepa to na podstawie "galazek" jak widac mozna miec watpliwosci

Edytowane przez Twargor
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.