wroSlaw Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 Dzisiaj przez przypadek znalazłem muchołówkę która przetrwała 20 stopniowe mrozy. Kilkadziesiąt doniczek z rosiczką przylądkową które zostawiłem w szklarni na straty pomarzło. Pod jedną z uschniętych rosiczek znalazłem jednoroczną muchołówkę którą posadziłem poprzedniej wiosny. ))))))) Z ok. 20 muchołówek które przesadziłem z doniczek do jednego pojemnika i przeniosłem jesienią do domu padło i została tylko jedna która nie rokuje zbyt dobrze a ta na mrozie.... "a miało być tak pięknie". Coś to moje przesadzanie tylko im zaszkodziło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 no brawo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroSlaw Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2006 Brawo że załatwiłem tyle roślinek czy że tej jednej sie udało uniknąć moich łapek???? Schowała sie pod rosiczką i jej nie znalazłem ..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sardo Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 Z tym zimowaniem to dziwna sprawa się zaczyna robić Łukasz też mówił, że ich muchołówki przetrwały mrozy tej zimy...( :twisted: ) Powoli zaczynam myśleć nad pozostawieniem roślin na balkonie na zime... WroSlaw, w jakich warunkach trzymałeś roślinki, które Ci padły (temp., światło)? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroSlaw Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2006 ... trzymałem je w nieogrzewanym pomieszczeniu w zmiennej temperaturze 12-15 stopni na oknie ale było mało światła. Może miały trochęza mokro i zaczęły gnić. Po przeniesieniu do cieplejszego ( 17-19 stopni) pomieszczenia powoli kolejno gniły.... Jeszcze jedna jest ale nie widać za bardzo żeby rosła. Niestety nie mogłem im zapewnić niższej temperatury nie mówiąc o temperaturze -20 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 z tego co wiem to mucholowkom nic sie nie dzieje jak sa na mrozie co najwyzej straca liscie ale na wiosne powinny orzyc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroSlaw Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2006 Dopiero wczoraj wyczytałem że do -7. Gdybym ja to wcześniej wiedział..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi