Skocz do zawartości

WOW!!!! przetrwała ponad 20 stopniowe mrozy!!!!!!!!!!!

wroSlaw

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj przez przypadek znalazłem muchołówkę która przetrwała 20 stopniowe mrozy. Kilkadziesiąt doniczek z rosiczką przylądkową które zostawiłem w szklarni na straty pomarzło. Pod jedną z uschniętych rosiczek znalazłem jednoroczną muchołówkę którą posadziłem poprzedniej wiosny. :)))))))) Z ok. 20 muchołówek które przesadziłem z doniczek do jednego pojemnika i przeniosłem jesienią do domu padło i została tylko jedna która nie rokuje zbyt dobrze a ta na mrozie.... "a miało być tak pięknie". Coś to moje przesadzanie tylko im zaszkodziło :)

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym zimowaniem to dziwna sprawa się zaczyna robić :P Łukasz też mówił, że ich muchołówki przetrwały mrozy tej zimy...( :twisted: ) Powoli zaczynam myśleć nad pozostawieniem roślin na balkonie na zime...

WroSlaw, w jakich warunkach trzymałeś roślinki, które Ci padły (temp., światło)?

Odnośnik do odpowiedzi

... trzymałem je w nieogrzewanym pomieszczeniu w zmiennej temperaturze 12-15 stopni na oknie ale było mało światła. Może miały trochęza mokro i zaczęły gnić. Po przeniesieniu do cieplejszego ( 17-19 stopni) pomieszczenia powoli kolejno gniły.... Jeszcze jedna jest ale nie widać za bardzo żeby rosła. Niestety nie mogłem im zapewnić niższej temperatury nie mówiąc o temperaturze -20 :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.